Egy éjszaka, ami sörről és katonaságról is szól

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Chris Furlong/Getty Images
Hajdúböszörmény - A Múzeumok Éjszakája programsorozat részeként érdemes lesz ellátogatni a Hajdúsági Múzeumba szombaton, ugyanis 13.oo és 24.00 között rengeteg érdekes programmal készülnek a szervezők.

Megnyílik a Söremlékek a múltból c. időszaki kiállítás, és megfőzik a múzeum sörét. Sörkóstolás, sörkifli-kóstolás, valamint tárlatvezetés és felolvasóest is lesz, majd Szekeres Gyula Serkészítés és kimérés Hajdúböszörményben című füzetét dedikálja. A füzet a Múzeumok Éjszakájára számozott példányban készült. A múzeum további programjai között például bárki fotózkodhat betyárként az egykori hajdúkerület székházában, italbringa közlekedik a Hajdúsági Múzeum – Hajdúház – Hajdúböszörményi Tájházak között. Utóbbi két helyszínen gasztronómiai élményekben lehet része a kiérkezőknek.

Bihari katonák

A berettyóújfalui Bihari Múzeumban a katonaélet köré szerveződik a szombati program. Megnyílik a Katonasors című időszaki kiállítás, toborzóállomást állítanak egészen 23 óráig, a Makk Kálmán Moziban pedig a János vitézt vetítik le.

A múzeum nagytermében előadások lesznek, családi kantin nyílik katonaételekkel, az udvaron pedig fegyverzet-, egyenruha- és hagyományőrző bemutató látható.

HBN