Egy csomó újdonsággal készülnek a strandok a nyárra – csak jöjjön meg a jó idő

Üdítő pillanat tavaly Hajdúszoboszlón. Az idén már csak egy kis hőség hiányzik
Üdítő pillanat tavaly Hajdúszoboszlón. Az idén már csak egy kis hőség hiányzik - © Fotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Idén eddig nem volt kegyes az időjárás a strandok üzemeltetőihez, igaz, a szezon még ezután jön. Az általunk megkérdezett, megyénkben működő fürdők vezetői bíznak a forgalom iskolai vakációval kezdődő beindulásában, a tavalyihoz hasonló melegben, no meg azokban a kisebb-nagyobb fejlesztésekben, amikkel évről évre igyekeznek előrukkolni, hogy mind csábítóbbak legyenek a vendégek számára.

Idén újabb elis­me­rés birtokában várhatta a nyá­ri szezonkezdést a Hunga­ro­spa Hajdúszoboszló; tavaly ősszel ugyanis egy országos online közönségszavazáson „Az Év Fürdőjévé” választották.

Esti fürdőzések

A cím kötelez is, hiszen továbbra is meg kell felelnünk a vendégek elvárásainak

– hangsúlyozza Czeglédi Gyula igazgató. – Ezért is folyamatosan fejlesztünk, a legjelentősebb új szolgáltatásunk az online jegyértékesítés elindítása, illetve ehhez kapcsolódóan egy új beléptető rendszer bevezetése is. Emellett azonban idén elsősorban a környezet szépítésére helyezzük a hangsúlyt: megújultak, kicsinosodtak a strandpénztáraink, valamint a „lepkeszárny” főbejárat. Megújítottuk a strand területén a sétányok burkolatát, a tradicionális részen a kabinokat, valamint a Delfin pancsoló medence műanyag borítást kapott. A következő időszakban a fürdő területén lévő sportcentrumban felújítjuk a homokos sportpályát, és egy strandfocipályát is kialakítunk – sorolta az igazgató.

A szoboszlói nyári strand április 30-án nyitott ki a „hagyományosabb” medencékkel (pezsgő-, hullám- és gyermek medence, az Omega- és a tanmedence), június elejétől pedig a népszerű mediterrán tengerparti és az úszómedencét is birtokba vehetik a fürdőzni vágyók. A nyári főszezonban továbbra is számos szórakoztató programot terveznek, így például napközbeni zenés-táncos rendezvényeket, esti fürdőzéseket.

Mint az igazgató elmondta, a vendégkör mintegy 40 százaléka hazánkból érkezik, a külföldiek közül a lengyelek száma a legmagasabb, őket követik a románok és a szlovákok. Nyaranta a strandra és az Aquaparkba elsősorban a gyermekes családok és a fiatalok jönnek.

A strandra főszezonban napi 10 ezer ember látogat ki, hétvégente 15 ezer is lehet a számuk; a vízfelület nagysága alapján azonban napi 23 ezer a befogadóképessége.

Megoldódhat a felújítás

Május 14-én kedvezményes jegyárakkal nyitott ki az Aquaticum Strandfürdő, amely a nyári vakáció kezdetéig részleges üzemeléssel várja az úszás és a gyógyvíz szerelmeseit.


DI_strand-21

Illusztráció: Derencsényi István


Amikor ténylegesen beindul a szezon, nagyon sok nyugdíjas keresi fel a nagy­erdei létesítményt, a nyári szünetben pedig főként családokkal bővül a vendégkör. Az alapvető szolgáltatások változatlanok, azonban az „apró” korosztály ismét élvezheti a megújult játszóeszközök által nyújtott szórakozási lehetőségeket. Emellett néhány külön programmal igyekeznek vonzóbbá tenni a fürdőt, júliusban „strandparti” és „strandok éjszakája”, augusztusban pedig a strandröplabda-bajnokság színesíti az idei szezont – tudatta Palotai Péter marketingvezető. További jó hír a napimádók számára, hogy újabb 50 darab napozóágyat helyeztek ki.

Évek óta várnak a debreceniek arra, hogy megújuljon a strandfürdő. Ebben az uniós pénzügyi ciklusban azonban nincs forrás ilyen jellegű fejlesztésekre. Mégis megoldódni látszik a helyzet, mert a Modern Városok Programban 4 milliárd forintot különítettek el erre a célra

– mondta el érdeklődésünkre Holléry Tibor, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. fürdőszolgáltatás divízió igazgatója. Hozzátette: reményeik szerint 2017-ben megkezdődhet a beruházás kivitelezése.

– A tavalyi szezonban, ami a strandok szempontjából jónak számított, 72 ezer vendégünk volt. Idén is örülnénk ennyinek, bár nehéz tervezni, mert a fürdők működtetése rendkívül időjárásfüggő – jegyezte meg. Mivel az infláció elhanyagolható volt, árat sem emeltek; a korábbi évekhez hasonlóan főszezonban (június 16-ától, az iskola befejezésétől) a felnőtt jegy 1300, a gyerek 900, a 4 személyes családi jegy 3400 forintba kerül.

Kicsinosították

A hajdúböszörményi strandfürdő június elején szokott kinyitni, ezúttal 3-ától fogadja a vendégeket – tájékoztatott Viszoki Nóra, a Bocskai Strand- és Gyógyfürdő vezetője. Mint elmondta, a nyári szezonkezdésre a medencéket mindig rendbe teszik, emellett idén további „csinosításokat” végeztek, így például új öltözőszekrények és -fülkék állnak rendelkezésre, a játszótér új színvilágot kapott; kicsit szebb, látványosabb lett a fürdő, ahova jellemzően családok járnak. Mivel a strandok eredményessége erősen időjárásfüggő, Viszoki Nóra nem akart jósolgatni, úgy véli, a tavalyi 70 ezer vendég jónak tekinthető, az idei évre is minél jobb időt és minél több vendéget szeretnének…

Sok külföldi

– A szezont az úszómedencék nyitásával kezdjük június 17-én – tudtuk meg Nagy Edinától, a Hajdúnánási Gyógyfürdő és Aranyszalma Gyógy­centrum vendégkapcsolati vezetőjétől. – Az idei strandszezonra főleg a kicsik számára készültünk újításokkal; már gyereknapra megújult a pancsoló medence, mely sok új játékkal, illetve látvány­elemmel bővült.

A rengeteg zöldfelülettel rendelkező létesítményt nem csak a helyi és a környező településekről érkező vendégek keresik fel szívesen, az elmúlt években sok új lengyel, szlovák, román nemzetiségű vendég fedezte fel a fürdőt – sorolta Nagy Edina, aki a tavalyi vendégszámot kiemelkedően magasnak mondta, hozzátéve, idén is hasonló jó eredményben bíznak.

– Szőke Tímea –


Jegyárak

Hajdúszoboszló

  • Felnőtt: elő- és utószezonban 1900, július 1-től augusztus 31-ig 2300 forint, a gyerek, diák és nyugdíjas jegy 1600 illetve 2000 forint.

Debrecen

  • Felnőtt: előszezonban (június 16-áig, az iskola befejezéséig) 1100 forint, a gyerekjegy 800, a 4 személyes családi jegy 3400 forint; főszezonban 1300 és 900 forint a belépők ára, a családié változatlan.

Hajdúböszörmény

  • Felnőtt: hétköznap 1300, hétvégén 1400 forint, diák és nyugdíjas 1000, illetve 1100 forint, családi jegy (2 felnőtt és 1 gyerek ) 2800 forint, további gyerekenként plusz 700 forint.

Hajdúnánás

  • Felnőtt 1450 forint, diák és nyugdíjas jegy 1200, gyerekjegy 1000, családi jegy (4 főre) 4400 forint.

(A fentieken túl a strandok különböző egyéb kedvezményeket is kialakítottak.)

hirdetés