Helyi közélet

2007.12.09. 14:05

Újra fényárban a csegei utcák

<p>Tiszacsege - Dühös olvasók kérték a&#160;HAON segítségét: hétvégén azt vették észre, hogy elkezdték leszerelni az alig pár napja felrakott karácsonyi díszvilágítást. A probléma megoldódott .</p>

Nagy ijedelem támadt a településen hétvégén, amikor a lakosok észrevették, hogy a néhány napja felrakott karácsonyi fénydíszeket elkezdték leszedni.

Kétségbeeséséükben olvasóink a HAON-hoz fordultak. Portálunk megkereste a település polgármesterét, Jónás Sándort, s megkérdeztük, mi történik a fénydíszekkel Tiszacsegén:

- Amellett, hogy az áramszolgáltató már készült szakmai bejárásra, lakossági bejelentés kapcsán azonnal át kellett vizsgálniuk a felrakott fénydíszeket. Hibákat találtak, de tárgyalás után megegyeztünk, hogy kijavítva szakszerűen visszahelyezik a sokaknak örömet okozó fénydíszeket. Mindezt az E.ON partnerségének köszönhetik a település lakói , valamint a Matávnak és a Hortobágy-menti Térségi Társulásnak, mivel azok rendelkezésre bocsátották köztéri oszlopaikat - tudatta Tiszacsege első embere.

Alacsonyan volt

A HAON megkérdezte az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt- t. A cég illetékesei elmondták: Az E.ON minden esetben elsődlegesnek tartja az élet- és vagyonbiztonsági előírások betartását. A tiszacsegei karácsonyi díszkivilágítás – melyet a társaságunkkal való konzultáció nélkül szereltek fel – sajnos nem felelt meg az alapvető szabályoknak: megfelelő érintésvédelem nélkül bármikor áramütést okozott volna. Ráadásul a szerelés túl alacsonyan történt, így egy magasabb jármű beakadhatott volna a kábelekbe, súlyos károkat – többek között oszloptörést – okozva ezáltal.

Szakembereink egyeztettek az önkormányzat képviselőivel, hogy a balesetveszélyes díszkivilágítást leszereljék és szakszerűen, biztonságosan szereljék fel ismét. 
Portálunk úgy értesült, a hétvégén a problémás helyeken is szakszerűen átépítik a díszfényeket, így vasárnap estére régi-új pompájában fénylenek a tiszacsegei utcák a helyiek örömére.

-Jenei Gréta-

  • Kéthetes számlázási szünet az E.ON-nál
  • E-On rend, avagy a fű is zöldebb
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában