Egy biztos: a Fradi ellen kőkemény védekezés kell

Akt.:
Lajtos Nóra
Lajtos Nóra - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A múlt pénteki hazai siker után szerdán újra a Hódosban meccselnek a debreceniek.

A Vác ellen, 28–21-re megnyert bajnokival kijavította a rossz rajtot a DVSC-TVP. Kellett is a siker a debreceni együttesnek, hiszen szerdán 18 órától a listavezető FTC-Rail Cargo Hungaria látogat a Hódos Imre Sportcsarnokba (a meccset élőben közvetítjük a HAON-on). A fővárosiak eddig nem találtak legyőzőre, 25 ponttal vezetik a tabellát, a Loki a női kézilabda NB I. 14. fordulója előtt 12 egységgel a hatodik.

Kissé csalóka a felek egymás elleni őszi eredménye, mert bár 32–24-re a Ferencváros nyert, a meccs nagy részében egész kevés volt a különbség a társaságok között.

Megmutatták

– Az MTK elleni meccset nagyon elrontottuk, még most sem tudjuk, mi lehetett a baj. A rossz rajt miatt mindent beleadtunk, az egész csapatban buzgott a bizonyítási vágy, meg akartuk mutatni, jobbak vagyunk ennél. Sikerült is igazolni ezt a Váccal szemben – emlékezett vissza Lajtos Nóra, a Loki kapusa, aki bár nemrég tért vissza egy hosszabb sérülésből, mégis klasszis teljesítményt nyújtott a Pest megyeiek ellen. – A lányok előttem nem sok labdát eresztettek át, dícséret illeti őket, így nekem is könnyebb dolgom volt – szerénykedett Lajtos.

Szoros eredményben bíznak

És hogy mit vár a Fradi ellen a hálóőr? – A bajnokcsapat jön hozzánk, természetesen nem lehet kijelenteni, hogy mi lennénk az esélyesek, viszont egy biztos, újfent mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy jó találkozót játsszunk. Szucsánszki Zita az FTC nagy vezére, ő külön figyelmet érdemel, ahogy a fővárosiak gyors szélsői is, de Elek Gábor alakulatából mindenki veszélyes, nem érdemes kiemelgetni embereket. Kőkeményen kell védekeznünk, ha azt akarjuk, hogy legyen keresnivalónk ellenük. Őszi összecsapásunkon 32–24-re nyertek, de csak a végén tudtak meglépni, egyébként végig viszonylag közel tudtunk maradni hozzájuk. Bízunk benne, hogy egy jó derbi kerekedik ki, és szoros eredmény fog születni – fogalmazott Lajtos.

Merőben más

Mint ismert, a DVSC-t december óta Tone Tiselj irányítja. Arról is érdeklődtünk „Norcostól”, milyen együtt dolgozni az új vezetőedzővel. – Meg kell szokni egymást, merőben más edzésmódszerrel dolgozik, mint egy magyar trénerek. Mindenképp jót tesznek az új impulzusok, jó úton járunk, reméljük, ez meg fog látszani az eredményeinken is.

HBN