Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.23. 10:11

Olvasóink írják: Hencidától Boncidáig

<p>Augusztus 5-én reggel izgatottan gyülekeztünk 34-en a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola előtt. Nagy útra készültünk. Erdély volt az úticélunk.</p>

Hencidától Boncidáig

Gyerekek, anyukák, apukák, nagymamák voltak a csoportban, akik Técsiné Kati néni által jól megszervezett autóbuszos kiránduláson vettünk részt. Erdély volt az úticélunk.

Öt nap alatt sok szép élményben volt részünk. Válaszúton volt a szállásunk. Minden reggel egész napos utakra indultunk. Többek közöt megismerkedtünk Kolozsvár nevezetességeivel, jártunk a botanikus kertben, a Szent Mihályról elnevezett templomban, a Házsongárdi temetőben több jeles személyiség sírját is megnéztük.

Meglátogattuk Torockószentgyörgyön a Székelykő kuriát. Gyönyörködtünk az Erdélyi medence csodálatos szépségében, lábat mostunk a Gyalui havasok három tavában, jártunk sóbányában. Torockó várában, a Tordai hasadéknál, ásvány- és kőzettani kiállításon. Koltón fölkerestük gróf Teleki Sándor kastélyát, ahol Petőfi Sándor és Szendrei Júlia mézesheteit töltötte. Esténként rókavadászat, vetélkedő, jelmezbál színesítette a programot.

Köszönjük Kati néninek és Feri bácsinak ezt a szép és maradandó emlékeket nyújtó táborozást!

- Ténai Kincső Nóra, Kisvárda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!