Égő lakókocsi, kutyamentés, baleset három sérülttel – Sűrű hétvége áll a tűzoltók mögött

Égő lakókocsi, kutyamentés, baleset három sérülttel – Sűrű hétvége áll a tűzoltók mögött
© Illusztráció: Mathieu Pernot
Hajdú-Bihar – Összesen huszonnégy riasztást kaptak: közlekedési balesetnél nyújtottak segítséget, égő melléképületet és lakókocsit oltottak, fákat távolítottak el, de állatot is mentettek.

Egy öt hónapos, kistestű kutya szorult két épület közzé Püspökladányban, a Kalapács utcában. A városi hivatásos tűzoltók először kéziszerszámokkal megpróbálták kiszabadítani, azonban ez nem sikerülhetett volna az állat sérülése nélkül, így inkább a tulajdonos hozzájárulásával azt a megoldást választották, hogy az egyik épület vályog falába egy nyílást vágtak és ezen keresztül juttatták vissza az ebet a gazdájának.

Egy személyautó sodródott az árokba Hajdúböszörmény-Pród és Görbeháza között a 35-ös számú főúton. A Tiszaújvárosból és Hajdúböszörményből érkező hivatásos tűzoltók a jármű feszültségmentesítését végezték el, valamint átvizsgálták, hogy van-e üzemanyagfolyás. Az autóban utazó három személy közül egy súlyos, ketten pedig könnyű sérülést szenvedtek.

Egy zsindely fedésű filagória lángolt teljes terjedelmében Berettyóújfaluban, a Szabó Pál utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a filagóriát két vízsugárral eloltották és egy propánbután gázpalackot is kihoztak alóla. Személyi sérülés nem történt.

Lakókocsi kapott lángra Püspökladány külterületén a régi pulykatelepnél. A püspökladányi hivatásos egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltotta. Személyi sérülés nem történt, mivel a lakókocsit csak szerszámtárolásra használták.

A 47-es számú főúton is egy autó hajtott árokba a 26. számú kilométerszelvénynél, Tépe határában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezésére a jármű feszültségmentesítését már elvégezték. Az autóban csak a sofőr utazott, aki a balesetben életét vesztette.

Egy nagyjából 25 négyzetméteres, családi házzal egybeépített melléképületben csaptak fel a lángok az éjszakai órákban, Püspökladányban, a Toldi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az épület feszültségmentesítése után a tetőszerkezetet három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Több helyen távolítottak még el járdára, úttestre dőlt fákat, lehasadt ágakat, illetve oltottak kisebb területen fellángoló avartüzeket a nyíradonyi és debreceni hivatásos és az egyeki önkormányzati tűzoltók.

– Dr. Kiss Szilvia tű. százados –
Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság