EGLO lámpabirodalom a Media Markt-nál

Akt.:
EGLO lámpabirodalom a Media Markt-nál
Megéri LED-re váltani. Kevesen tudják, hogy a debreceni Media Markt egy exkluzív EGLO lámpa szaküzletnek is helyt ad, ahol több mint 600 féle kül- és beltéri lámpát lehet működés közben is megtekinteni. De nem ez az, amitől a Media Markt más, hanem attól a szakértelemtől, amely általánosan is jellemző a cégre.

Alig két perce beszélgetünk amikor ötödszörre hangzik el az a szó, hogy fényforrás. „Tudatosan használjuk – mondja Bednár József a Media Markt Debrecen ügyvezetője – ezzel is szeretnénk megkülönböztetni a mai, modern LED fényforrásokat a régi, elavult izzóktól. Köztudott, hogy a LED fényforrások energiatakarékosabbak, mint a régi izzók. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a LED tényleg nem izzik: ha hozzáérünk, nem éget, bár némi hőt ez is termel. Egy LED fényforrás élettartama többszöröse a régi elavult izzókénak – akár 15-20 000 óra is lehet – és az EGLO minden LED fényforrásra és LED lámpára 5 év garanciát vállal, ami különösen fontos érv lehet a Media Markt vásárlói számára.

 

Megéri LED-re váltani?

Mindenkit a számok érdekelnek, ezért mi elvégeztünk egy számítást”- felel Bednár József. „Tegyük fel, hogy egy átlagos lakásban – ami körülbelül 70 négyzetméter – szeretnénk optimalizálni az áramköltséget. Egy ekkora lakásban minimum 15-18 lámpa (ezzel együtt izzó is) van, de akad ahol ennél több, hiszen sok olyan lámpa van – például a nappalikban – ahol nem egyetlen izzó világít. Mégis, számoljunk 15-el. Legyen az összes, a lakásban található izzó 60W-os, ez az átlag. Ebben a lakásban egy óra alatt minimum 1000 W energiát használunk el. Ez óránként 40 forint körül van, napi három óra átlagos üzemidőt alapul véve ez egy hónapban 3600 forint. Évente 43 200 forint. Egy 9,5W-os LED fényforrás ugyanazt a fényt biztosítja, mint a 60W-os izzó, viszont éppen a hatodára csökkenti a világításból adódó kiadást. Ha az összes lámpát kicserélnénk LED-re, akkor – számításaink szerint – a beruházásunk 9 hónap alatt megtérülne. Tehát: ha az Ön lakásában minimum 15 darab izzó van, 9 hónap alatt megtérül LED-re váltani, onnatól pedig a hatodára esik a fogyasztás. Figyelembe kell venni, hogy a LED-re történő átállás első beruházási értéke magasabb, de hosszabb távon mindenképp ez a kifizetődő és 5 évig mindezt EGLO GARANCIÁVAL tehetjük meg.”- hangsúlyozza Bednár József.

 

Többféle fehér: játék a fényekkel

A LED fényforrások különlegessége, hogy többféle fehér fény közül tudunk választani, amit érdemes megnézni a bemutatótermünkben. A hidegfehér fényt szakértőink oda javasolják, ahol aktív életet élünk: dolgozószobába vagy a fürdőszobába, mert éles, fehér fényt adnak. A melegfehér LED fényforrásokat pedig inkább a nappaliba, hálószobába javasoljuk, olyan helyekre ahol lágyabbá akarjuk varázsolni a fénnyel a teret. Sokan szívesen játszanak a LED szalagokkal, amikből akár rendszereket is lehet építeni a hangulat kedvéért, hiszen ezekkel különböző színeket is meg tudunk jeleníteni távirányító segítségével akár a piros a kék és a zöld árnyalatait is.

 

Mindenre van egy LED megoldás

Egyébként ma már nincs olyan foglalat, amibe ne lehetne LED fényforrást kapni. A legelterjedtebb az E27, ez a hagyományos foglalat, de akár ceruzavékonyságú (E14), vagy bajonettzáras (GU10), netán tűs foglalatú (G4) izzót is ki lehet cserélni LED-re. Azért is érdemes LED-re váltani, mert ha egy foglalatot 40W-osra terveztek, és vásárolunk bele egy 11W-os LED fényforrást, akkor olyan erős fényt kapunk, mintha 70W-os régi izzóval világítana. Ezzel a trükkel sokkal fényesebbé varázsolhatjuk a lakásunkat, miközben csökkentjük kiadásainkat.

 

Vintage, avagy régi idők újra divatban

A bemutatótermünkben több mint 600 féle lámpa van raktáron, de ha valakinek olyan termékre lenne igénye, ami itt nincs kiállítva, a katalógusból több mint 2000 lámpa közül választhat és rövid határidővel át is tudja venni üzletünkben a kiválasztott típust. Fürdőszobai, fali, mennyezeti, kültéri, és beltéri lámpákkal várunk mindenkit, de természetesen vannak csillárjaink, függeszték lámpáink és asztali lámpáink is. A lámpáknak is van divatja, trendje – folytatja Bednár József. Jelenleg kétféle, egymástól nagyon eltérő irányzat hódít: a vintage (amire jellemző az antikolás, a nagy búrák, ezek a 20-as években voltak divatosak) illetve a modern: a króm, a letisztult, a négyzet, vagy kör alak és forma.”

 

Válassza a LED-et.

Természetesen nálunk mindig van valamilyen akció – hangsúlyozza Bednár József. Most – akár ebben a pillanatban is – érdemes betérni hozzánk, hiszen biztos, hogy találkozhat a kedves vásárló akciós termékkel, legyen az lámpa vagy fényforrás. Kifutó illetve mintatermékeinkből akár jelentős kedvezménnyel is megvásárolható egy-egy lámpatest. Az EGLO mintatermünk egyébként is különleges, hiszen szívesen adunk tanácsot, és örömmel várjuk azokat a látogatóinkat is, akik tájékozódni, vagy csak inspirálódni jönnek be hozzánk.”

 

Szeretnénk egyre több debreceni lakás korszerű megvilágításában EGLO termékekkel kivenni a részünket” – hangsúlyozza az ügyvezető utalva arra, hogy a Media Markt újra visszatért a világítástechnikai szegmensbe, s mindezt olyan minőségi termékekkel teszi, anik egy része már az EGLO pásztói üzemében készül.