Égett a hortobágyi tarló, anyagi kár is keletkezett

Égett a hortobágyi tarló, anyagi kár is keletkezett
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Emellett faágakkal és egy másik tűzesettel is meg kellett küzdeniük kedden a hajdú-bihari tűzoltóknak. Ügyeleti hírek.

Kedden délelőtt meghasadt egy tizenöt méteres fűzfa, és veszélyeztette a gyalogosforgalmat a debreceni Doboz utcában. A faágat a tűzoltók távolították el.

Délután Debrecenben, a Vendég utcában egy faág a járókelőket veszélyeztette. A tűzoltók kézi erővel a szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Egy épületről a vakolat hullott le Debrecenben, a Miklós utcában. A törmelékek veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kihúzós létrán keresztül távolították el a vakolatot.

Három hektáron lekaszált széna és tarló lángolt tegnap délután Hortobágyon, a Máta majorban. A debreceni és hajdúszoboszlói hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, de anyagi kár keletkezett.

Kedd délután Bocskaikertben, a Veres Péter úton száz négyzetméteren kapott lángra az aljnövényzet. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hajdú-Bihar - Egy hajdúhadházi balesetben összesen négyen sérültek meg, a debreceni Serház utcában pedig faággal gyűlt meg a tűzoltók baja. Ügyeleti hírek. Kuka kapott lángra tegnap hajnalban Debrecenben, a Szent Anna utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat....