Égető szükség a pontokra

Égető szükség a pontokra
© Fotó: Archív
Debrecen – Nagy kérdés, melyik arcukat mutatják a felek a szombat esti Paks–DVSC bajnoki mérkőzésen.

Két, a legutóbbi fordulóban egyaránt csalódást megélt gárda ad egymásnak randevút az Atomvárosban szombaton 20 óra 45-től, hiszen a paksiak 5–2-es vereséget szenvedtek a Fradi vendégeként, míg a DVSC-TEVA 1–0-ás különbséggel maradt alul a Videotonnal szemben Felcsúton.

A debreceniek Dusan Brkovics kiállítása miatt fél óra elteltével emberhátrányba kerültek és mivel nem tudták megúszni a keddi rangadót kapott gól nélkül, pont híján maradtak. A 22. percben a sérült Lázár Pál helyett Máté Péter állt be csereként, hogy elfoglalja az egyik belső védő posztját.

Örült a lehetőségnek

– Meglehetősen régen játszottam már, ezért nagyon örültem a lehetőségnek – mondta a Hajdú-bihari Naplónak a hátvéd. – Természetesen mindig úgy készülök, hogy jól teljesítsek, ha szükség van rám, ezúttal is együtt éltem a kispadon a játékkal, vagyis nagyon nem kellett spannolnom magam, amikor beálltam. Jól esett a futball, csak azt sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk a székesfehérváriaktól. Megvolt, milyen játékkal akarunk sikert elérni, azonban Lázár Pali sérülése és a kiállítás borított mindent, amit előre elterveztünk. Elsősorban a stabilitásra figyeltünk, ám mellette a támadásokra is igyekeztünk hangsúlyt fektetni, ez azonban az említett események miatt nem sikerült maradéktalanul – összegzett Máté.

A Loki szombaton ismét idegenben, ezúttal Pakson szerepel, a labdarúgó szerint nem lesz az sem könnyebb meccs, mint a keddi. – Az ellenfél keretét és a trénerét ismerve jól tudjuk, nem vár ránk könnyed meccs. Kicsit felemás a paksiak utóbbi időben mutatott teljesítménye, nem tudhatjuk, melyik arcukat mutatják ellenünk. A DVSC mindenhol a három pont megszerzésének igényével lép pályára, így lesz ez most is, remélem, ezútal mi leszünk a jobbak!

HBN