Egészséges életmódra ösztönzi a gyerekeket az új TEGY program

Budapest, 2013. április 10., szerda (MTI) – Nyolc budapesti, hat debreceni és hat szegedi általános iskola diákjai ismerkedhetnek meg ebben az évben a Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) társadalmi célú kezdeményezés kiegyensúlyozott és egészséges életmódra ösztönző új oktatási programjával.

Az akció keretében a pedagógusok szakmai tréning során szakemberektől kapnak ajánlásokat az egészséges életmód hatékony, interaktív tanításához, valamint játékos, ismeretterjesztő órákat is tartanak, amelyek során az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban hallhatnak fontos információkat a gyerekek – adta hírül közleményben a programot szervező Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft.

Az új oktatási programmal a TEGY a 7-14 éves gyermekek számára szeretne segítséget nyújtani abban, hogy játékos formában ismerhessék meg és sajátíthassák el az egészséges életmód és táplálkozás alapelveit.

Az oktatási csomag mellett Hogyan lesz a tejből joghurt? címmel online képregénypályázatot is szerveznek, amelynek nyertesei látogatást tesznek majd a vállalat budapesti joghurtgyártó üzemében és egyik tejgazdasági partnerénél is.

A kéthónapos egészséges életmódra ösztönző programba először a kőbányai diákok kóstolhatnak bele: az 5. osztályos gyerekek útmutatást kapnak az egészséges táplálkozás és életmód kialakításához, a mozgáshoz és a szabadidő aktív eltöltéséhez.

Együttműködő partnerként kapcsolódott a programhoz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) és a GYEP Alapítvány (Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa) is.

Az 1999-ben indult TEGY program a kezdetek óta több mint 274 millió forinttal segítette a magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központok által kezelt rákbeteg gyermekek rehabilitációját és egészséges klinikai táplálkozásukat segítő programok megvalósítását.

– MTI –