Egész napos fesztivál a Föld Napján a Gödörben

Csütörtökön debütál a Gödörinda, a Gödör zöld programja. A Föld Napján egész nap környezetvédelmi és kulturális programokkal várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téren- mondta a Függtelen Hírügynökségnek Hunyadi Réka, a Gödörinda stáb tagja.

A programok csütörtök reggel kilenc órakor kezdődtek a Gödörnél. Egy 12 éves tiszakécskei diák, Dombi Bendegúz tartott egy játékos kiselőadást a természet- és madárvédelemről. 11 órakor felengednek egy léggömböt a medencénél. Ez azt szimbolizálja, hogy az embereket egyre inkább a pénzszerzés motiválja, ahelyett, hogy a természeti értékekre koncentrálnának. Ez után elültetnek egy fát a Gödör Klubért Egyesület tagjaival, majd gyerekekkel virágokat palántálnak el.

13 órától Élhetőbb város címmel zártkörű műhelymunka indul civilekkel és szakemberekkel. 18 órától Hagyományrecycling elnevezéssel beszélgetés kezdődik, 20 órától pedig a zenéé lesz a főszerep. Először a Zselé lép fel, majd a táncházban szórakozhatnak az érdeklődők.

A Föld Napját először 1970. április 22-én rendezték meg Dennis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. A diákból azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld Napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát, Magyarországon 1990 óta ünneplik.

– Független Hírügynökség –