Egész nap közlekednek a D12-es hajójáratok

Budapest, 2012. július 3., kedd (MTI) – Sűrűbben, a szokásos egyórás követési idő helyett 30-40 percenként indulnak kedden a BKV hajójáratai, miután Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója elrendelte, hogy a csak csúcsidőben közlekedő D12-es járat egész nap szállítson utasokat.

 

Az intézkedést a központ a rendkívüli utasforgalommal magyarázza. Azt írták, múlt vasárnap mintegy kétezren, hétfőn pedig ennél is többen utaztak a hajókon, és a nagy meleg miatt kedden is jelentős utasforgalomra számítanak, ezért nemcsak a csúcsidőben, hanem egész nap 30-40 percenként közlekednek majd a D11-es és D12-es hajók. A hajójáratok fejlesztésének, az üzemidő bővítésének, a járatok sűrítésének lehetőségét folyamatosan vizsgálja a BKK az utasszám alapján. Hozzátették ugyanakkor: egy új szolgáltatás bevezetésekor a legnagyobb érdeklődés minden esetben az első napokat jellemzi. A kezdeti időszak után a menetrendet az igényekhez igazítják. A BKK vasárnap indította a Dunán az új hajójáratokat. A D11-es egész nap Újpest, Árpád út és a Haller utca között, a D12-es pedig a mostani változással nemcsak csúcsidőben, hanem egész nap a Kopaszi-gát és Rómaifürdő között közlekedik. A D13-as hétvégén szállít csak utasokat a D12-essel megegyező útvonalon és járatsűrűséggel.

A járatokat hétköznap 400 forintos, helyszínen váltott menetjeggyel, vagy 24 órás, illetve annál hosszabb érvényességű jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni, hétvégén viszont csak helyszínen váltott jeggyel. A 6 éven aluliak és a 65 év felettiek minden nap ingyen utazhatnak.

 

 

 

 

 

 

btiv \ bám \ bpt

 

MTI

Címkék: