Egész Hajdú-Biharban pusztított a tűz: autó, családi házak és körbálák is égtek

Akt.:
Egész Hajdú-Biharban pusztított a tűz: autó, családi házak és körbálák is égtek
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Csak szabadtéri tűzhöz például húsz alkalommal vonultak a megyei tűzoltók a mögöttünk álló hétvégén. Ügyeleti hírek.

Szombaton délután teljes terjedelmében égett egy lakóház Hajdúsámsonban, a Szatmári utcában, majd vasárnap is volt egy hasonló eset, délután Debrecenben, a Mátyás király utcában tűz ütött ki egy kétszintes családi ház földszinti helyiségében, amely több szobára és a tetőszerkezetre is továbbterjedt.

Az elmúlt hétvégén húsz alkalommal vonultak a megye tűzoltói szabadtéri tűzhöz, amelyek nagysága a néhányszáz négyzetmétertől az öt hektárig is terjedt. Ebből hat aljnövényzettűz volt olyan, amely több mint egy hektáron lángolt. Egyik eset során sem történt személyi sérülés.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szombaton délután Hajdúböszörményben, a Mátyás király körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

da1

Fotó: Katasztrófavédelem

Szombaton délután teljes terjedelmében égett egy lakóház Hajdúsámsonban, a Szatmári utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói három vízsugárral fékezték meg a lángokat, valamint értékmentést végeztek. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt, a lakót lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál szállásolták el.

Családi ház tetőszerkezete kapott lángra szombaton késő délután Haláp közelében, a 48. számú főút tizenötödik kilométerszelvényén, a tűz egy melléképületre is átterjedt.

f4

Fotó: katasztrófavédelem

A helyszínre a debreceni, a nyíradonyi, a hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók is kivonultak, akik öt vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, valamint értékmentést is végrehajtottak. A tűzoltók a házból eltávolítottak három PB-gázpalackot, amelyeket hőhatás nem ért. A beavatkozást a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. Személyi sérülés nem történt, a ház öt lakóját lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonoknál helyezték el. Az anyagi kár jelentős.

Vasárnap két alkalommal riasztották a debreceni tűzoltókat kerti égetéshez, először a Sáfrány, majd az Ökörszem utcába. Az égető mindkét esetben felszólítás után eloltotta a tüzet.

Vasárnap délelőtt Hajdúböszörmény közelében nyolc körbála égett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután Debrecenben, a Mátyás király utcában tűz ütött ki egy kétszintes családi ház földszinti helyiségében, amely több szobára és a tetőszerkezetre is továbbterjedt.

t1

Fotó: Molnár Péter

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával a debreceni tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

Fészerben keletkezett tűz vasárnap kora este Kabán, a Rákóczi Ferenc utcában, amely egy villanyoszlopra és a száraz fűre is átterjedt. A Kabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói és a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, a sérült villanyoszlopot leválasztották az elektromos hálózatról. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap éjjel árokba borult egy lovas szekér Aradványpusztán, a Rét úton, a ló a jármű alá szorult. A nyíradonyi tűzoltók csörlővel emelték ki a szekeret, és kimentették az állatot. A szekér vezetője nem sérült meg.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –