“Egész évben szoktunk otthon halat enni”

“Egész évben szoktunk otthon halat enni”
© Illusztráció: Cloudfront
Debrecen – Lazacszusi, harcsapaprikás, halászlé és csuka. Arról kérdeztük a debrecenieket, milyen halat fogyasztanak a legszívesebben.

Lazacszusit szoktam enni, illetve a harcsát szeretem még. Tiszacsegén nagyon finom halételeket készítenek, harcsapaprikást azonban én is főzök, valamint a harcsa­steak is finom.

kulcsar-fruzsina-1

Kulcsár Fruzsina, tanuló

Egész évben szoktunk otthon halat enni, leginkább afrikai harcsa, ponty és csuka kerül az asztalra. Szoktam halászlevet főzni, harcsapaprikást készíteni, és a halat kukoricalisztben kisütni.

fekete-apa-anna-1

Fekete-Apa Anna, műkörmös

Inkább tengeri halat fogyasztok, mert könnyebb elkészíteni, és szálkamentes. Igyekszem havi 2-3 alkalommal halat enni, karácsonykor pedig mindig van halászlé és rántott hal az ünnepi asztalon.

nagy-anett-1

Nagy Anett, egyetemista

Legalább kéthetente egyszer eszem halat, hiszen egészséges. Szeretem a lazacot, az a kedvencem, és karácsonykor nálunk is kötelező eleme a vacsorának a halászlé és a rántott hal.

nagy-alexandra-1

Nagy Alexandra, egyetemista

HBN | Fotó: Derencsényi István