Égési sérült gyerekek gyógyulását segíti egy másfél milliós adomány

Budapest – Égési sérült gyerekek gyógyulását segítő, egy évre elegendő minőségi kötszer beszerzéséhez nyújtott mintegy másfél millió forintos támogatást az UniCredit Bank a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat számára.

A gyerekek gyakran szenvednek égési sérüléseket háztartási balesetek következtében. Ezeknél az eseteknél nyújt segítséget az a minőségi, steril géllel bevont, oldott fájdalomcsillapítót tartalmazó kötszer, amely egyszerre hűti az égett területet, és védi a kiszáradástól, így csökkentve a sérült gyermekek fájdalmait és segítve a seb gyors gyógyulását. A támogatásból vásárolt kötszer több mint száz égési sérült gyermek első, helyszíni ellátásában jelent segítséget a szolgálat orvosai számára – olvasható a bank MTI-nek küldött közleményében.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány Gyermekrohamkocsiját és gyermek-mentőorvosi kocsijait évente több mint háromezer esethez riasztják, és a mentések három-négy százalékát az égési sérült kisgyermekek ellátása teszi ki. Az olyan életmentő műszereken túl, mint a lélegeztető gép vagy a defibrillátor, számos egyéb felszerelésnek is folyamatosan ott kell lennie a rohamkocsin, ilyen a legmodernebb színvonalat képviselő égési kötszer is.

Az alapítvány az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben dolgozik annak érdekében, hogy minél több kisgyermekhez jusson el időben a segítség. A budapesti gyermekrohamkocsin 24, Miskolcon 8, Debrecenben pedig 7 gyermekintenzív terápiában jártas orvos teljesít szolgálatot. Az alapítvány munkáját további 23 mentőápoló és gépkocsivezető segíti.

– MTI –