Egerben vitézkedtek a hajdúszoboszlói úszók

Ludmány László és tanítványai, Havasi Fanni és Simon Imre
Ludmány László és tanítványai, Havasi Fanni és Simon Imre - © Fotó: Magánarchívum
Eger, Hajdúszoboszló – A Hajdúszoboszlói Árpád SE két úszója, Ludmány László edző vezetésével részt vett az Egerben megrendezett ifjúsági országos bajnokságon.

A közel 300 úszót felvonultató mezőnynek a délelőtti előfutamok után a délutáni középdöntőkben kellett kivívniuk a döntőbe kerülés jogát.

A szoboszlói úszók közül az 1998-as születésű Simon Imre az egyéni csúcsát megjavítva jutott a 100 méteres gyors­úszás döntőjébe, ahol végül a 8. helyen végzett. A 200 méteres gyorsúszásban szintén javított egyéni rekordján, ami a 20. hely megszerzéséhez volt elegendő. Az 50 méteres gyorsúszásban szintén gyorsabban úszott korábbi csúcsánál, de 2 századmásodperccel lemaradt a fináléról, így 9. lett. Az 50 méteres pillangóúszásban a 36., az 50 méteres mellúszásban a 26. pozícióban végzett.

A 2001-es születésű Havasi Fanni is halmozta az új egyéni csúcsokat, valamennyi számában javított addigi legjobbján, bár ő 3 évvel is idősebbekkel versenyzett. A 100 méteres gyorsúszásban 30., az 50 méteres gyors­úszásban a 13., míg a 100 méteres pillangóúszásban a 25. lett.

HBN