Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.30. 15:31

Nem vagyunk kísérleti alanyok!

<p>Nyíregyháza - Az egészségügyi reform, a rendszerváltás óta a legfajsúlyosabb kérdés ezidáig a parlamentben, - leszámítva a költségvetési vitákat - kezdte mondandóját Mádi László országgyűlési képviselő.</p>

A Fidesz nem tudja támogatni az üzleti alapon működő biztosítók munkáját, az alapellátást a lakosság teljes körére egyenlő feltételekkel kell biztosítani. A kormány beterjesztett törvényjavaslatának az a legnagyobb veszélye, hogy szakadék keletkezik a lakosság eltérő rétegei között, a jelenlegi - közel sem tökéletes - rendszer legalább valamelyest fékezi ezeket a különbségeket.

Emberéletekkel nem lehet játszani, s nem lehet dühből, párbeszéd nélkül politizálni. Nem vagyunk reformellenesek, de egy ilyen nagy horderejű változás többéves előkészítő munkát s konszenzust igényel. Vonják vissza a törvényjavaslatot és ne nézzenek minket kísérleti alanynak - adott hangot a Fidesz véleményének Mádi László.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!