Akácos és fenyveserdő égett Debrecen határában

Akt.:
Akácos és fenyveserdő égett Debrecen határában
© Fotó: Matey István
Debrecen – Debrecenben a 48-as főút kivezető szakaszán, a vasúti töltés mellett több mint három kilométer hosszan és ötszáz méter mélyen égett akácos és fenyveserdő, valamint az aljnövényzet is.

A debreceni, hajdúnánási, hajdúszoboszlói, nyíradonyi, berettyóújfalui és nyíregyházi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a tűz továbbterjedésének megakadályozásán és az oltáson mintegy ötven tűzoltó dolgozott, több irányból avatkoztak be öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István (galéria) ©

A tűz a főút forgalmát veszélyezteti, ezért a 48-as főutat a 6-9 kilométer között teljesen lezárták. A vasútvonalon egy szerelvény közlekedett volna, ezt a vasúttársaság intézkedése nyomán Haláp térségében leállították. Személyi sérülés nem történt, de a lángok a közeli tanyákat is veszélyeztették.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István (galéria) ©

Az oltást nehezítette az időközben feltámadó szél is, de az egységek meg tudták állítani a lángok továbbterjedését.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Félpályán megindult a forgalom Debrecen és Vámospércs között
Debrecen, 2015. április 16., csütörtök (MTI) – Megszűnt a teljes útzár, félpályán megindult a forgalom Debrecen és Vámospércs között – közölte Demeter Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön kora este az MTI-vel.

hirdetés