Edzőváltás a DVSC Schaefflernél, Köstner Vilmos irányítja tovább a csapatot

Akt.:
Köstner Vilmos
Köstner Vilmos - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A DVSC Kézilabda Kft. közös megegyezéssel szerződést bontott a norvég Pal Oldrup Jensennel.

Pal Oldrup Jensen 2018 nyarán állt munkába Debrecenben, irányításával a csapat kilenc forduló után a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Nem volt meg a kémia

“A DVSC Kézilabda Kft. vezetése négy és fél hónap után értékelte a helyzetet és közösen arra a következtetésre jutottunk, hogy nem működött a vezetőedző és a játékosok közötti kapcsolat, nem alakult ki az a kémia, amely a sikerekhez szükséges – számolt be róla csütörtök délután a dvsckezilabda.hu. “Éppen ezért éreztük úgy, hogy változásra van szükség. Vezetőedzőnkkel sikerült mindenben megállapodni, így szerződését közös megegyezéssel bontottuk fel, s nagyon sok sikert kívánunk neki további pályafutásához. A DVSC Schaeffler kispadján klubunk kétszeres EHF Kupa-győztes mestere, Köstner Vilmos követi a norvég szakembert – áll a piros-fehérek közleményében.

A Napló természetesen megkereste a szakembert, aki elmondta érzéseit a döntés kapcsán lapunknak.

Nagyon meglepte

– Nagyon meglepett a felkérés, egyáltalán nem számítottam rá – fogalmazott Köstner Vilmos.

– Hétfőn vetette fel Ábrók Zsolt ügyvezető, hogy mit szólnék hozzá, ha átvenném a DVSC Schaeffler irányítását. Kértem egy kis időt, mert szerettem volna átgondolni, a családommal átbeszélni a helyzetet, de a szívem mindvégig azt súgta, hogy igent mondjak a hívó szóra, hiszen rengeteget jelent számomra a Loki. Tizenhat évet töltöttem eddig a klubnál, háromszor voltam vezetőedző, ezek az időszakok számos sikert és örömet adtak nekem – mondta a szakvezető, aki a reményeiről is beszélt nekünk.

– Bízom benne, tudok segíteni a DVSC-nek abban, hogy újra a hagyományainak megfelelően szerepeljen kiszolgálva a csodálatos közönségét. Azt kértem Zsolttól, mivel a DVSC ificsapatánál és a Nyíradony NB I/B-s csapatánál párhuzamosan dolgoztam eddig, ennek a két csapatnak a sorsa megnyugtatóan rendeződjön, mert akkor nyugodt szívvel tudok rábólintani az ajánlatra.

Ez a mögöttem hagyott három esztendő jó volt arra, hogy lélekben feltöltődjek a következő kihívásra, amelyet immár negyedére is a Debrecen jelent.”

– A szakmai stábban nem lesz változás, mindenkit ismerek. Annak idején például Vida Gergőt én ajánlottam a vezetők figyelmébe, hiszem, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni. Azt gondolom, több van a csapatban, a játékosok és a szakmai stáb képességei megvannak ahhoz, hogy – amennyiben mindenki tisztességgel, felelősséggel hozzáteszi a maga részét – feljebb lépjünk a tabellán. Remélem ezt közösen be is bizonyítjuk – adott hangot vágyainak Köstner Vilmos vezetőedző.

MSZ


Köstner Vilmos
Debrecen - Köstner Vilmos számára a kézilabda örök szerelem, játékosaiból pedig mindig a legtöbbet akarja kihozni. Nyugdíjba vonulása alkalmából a Magyar Kézilabdázásért emlékérmet kapott Köstner Vilmos, a DVSC egyik legsikeresebb edzője. A többek között kétszeres EHF-kupagyőztes szakember eredmé...