Autó - Motor

2018.06.25. 12:56

Lelki felkészülés, közösségi élmény: motoros zarándoklat Pocsajból Máriapócsra

Pocsaj - Pocsajban gyűltek össze, hogy együtt indulhassanak Máriapócsra a motoros zarándokok.

Pocsaj - Pocsajban gyűltek össze, hogy együtt indulhassanak Máriapócsra a motoros zarándokok.

A motorosok járműveikkel a görögkatolikus templomban tartott mise előtt felsorakoztak az udvaron, így mutatták be motorjaikat az érdeklődőknek. A 12 motoros zarándokló Debrecenből, Érmihályfalváról, Létavértesről, Kisvárdáról, Nyíradonyból, Nyíregyházáról érkezett. Közöttük volt Kocsis Fülöp érsek metropolita és Titkó István létavértesi lelkész is családjával.

Vendégszeretők az itteniek

Zarándoklatot már hosszú ideje minden évben megrendezik. Hogy miért pont Pocsajból indulnak tovább Máriapócsra? Erre a kérdésre Szirmai Máté kisvárdai diakónus azt mondta, hogy itt nagyon nagy a vendégszeretet, szíves vendéglátásban van részük, szeretnek ide jönni. A zarándoklat célja elmondása szerint az, hogy a búcsúra lelkileg készüljön fel az ember, és a Máriapócson töltött idő így hatékony legyen. – A zarándoklat évente egyszer indul a búcsúra, de ez formálódik, mert terveznek nem csak Máriapócsra, hanem más kegyhelyhez is zarándoklatot. A csapatba lényegében bárki bekerülhet, a zarándoklatot országosan meghirdetik, nem csak hívők és nem csak papok részvételére számítanak – tette hozzá a diakónus.

A motoros bemutató után a román- és a nagyközségi önkormányzat vacsorára hívta a vendégeket a templom közösségi termében.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!