Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.04. 14:10

Megújulás előtt áll a bujtosi csarnok Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Amikor átadták, a Bujtosi Szabadidő Csarnok az ország legnagyobb vidéki sportcsarnoka volt, ám ennek immár húsz éve. Azóta megkopott a fénye, eljött a megújulás ideje.</p>

– Amikor átadták, a Bujtosi Szabadidő Csarnok az ország legnagyobb vidéki sportcsarnoka volt, ám ennek immár húsz éve. Azóta megkopott a fénye, eljött a megújulás ideje – mondta Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a csarnok jövőjét taglaló sajtótájékoztatón.

Máthé Csaba, az intézmény igazgatója elmondta: nagyszabású felújítás előtt áll a csarnok: a teniszpályák helyén egy új munkacsarnok jön majd létre, a jégpályát, tekepályát s fitnesstermet magába foglaló csarnok multifunkcionális szabadidő központként működhet, s a beruházás harmadik ütemében egy versenyuszoda is kapcsolódna az új létesítményhez. A beruházás összértéke eléri az 1,5–2 milliárd forintot, a tervek vagy uniós forrásokból, vagy az ún. PPP-s beruházásként, magántőke bevonásával valósulnak majd meg.

A felújítás mellett szükség van az energiarendszer korszerűsítésére, illetve a parketta cseréjére is. A jubileumi programokkal kapcsolatban elhangzott: december 17-én sportgálát tartanak, olyan sportolókat vendégül látva, mint amilyen Balczó András vagy Talmácsi Gábor. Sűrű lesz a program: nyáron játszik majd a magyar női kézilabda válogatott, novemberben koncertet ad Ákos, decemberben lesz Retro Party, a nyitott kapuk keretében pedig kivetítőkön követhetik nyomon a sportrajongók a foci EB meccseit.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!