Édes ajándékot kaptak a beteg gyermekek

Édes ajándékot kaptak a beteg gyermekek
© Fotó: Matey István
Debrecen – Mézeskalács kompozíciók és figurák bátorítják mostantól a Gyermekklinika lakóit.

A híres ónodi mézeskalács faluból érkeztek azok a gyönyörű, mesefigurákból álló alkotások, melyeket Ónod közössége ajánlott fel a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának számára. Az „Ónodi Mézes Mesevilág” című kiállításon a kicsik többek között megcsodálhatják Micimackó, Vuk, Spongyabob, Dr. Bubó, vagy éppen Shrek mézeskalácsból készült hasonmásait.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Tarnóczi József polgármester elmondta, Ónodon mindenki nagy örömmel fogadta a felkérést. –Az ónodi mézes mesevilágnak egy pici szeletét hoztuk el Debrecenbe. Azok a kisgyerekek, akik ide gyógyulni jönnek, és megnézik ezeket a kompozíciókat, ha csak egy pillanatra is elfeledkeznek arról, milyen dolgokon történnek velük, már megérte, hogy létre jött ez a tárlat.

Balla György, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója elmondta, a kompozíciók az épület bejárata mellett kihelyezett vitrinekben kapnak helyet, hogy minden betérő láthassa azokat. – Boldog vagyok, hogy Ónoddal egymásra találtunk, és remélem, hogy ez csak a kezdete egy szép együttműködésnek. Biztos vagyok benne, hogy az alkotások mosolyt fognak csalni a kicsik arcára – fogalmazott az igazgató.

HBN–MSZ