Eddig több mint hetven épület dőlt össze Felsőzsolcán

Eddig több mint 70 épület dőlt össze Felsőzsolcán az árvíz miatt – derül ki a Miskolci Tűzoltóság keddi közleményéből. A tűzoltók az elmúlt napokban 150 lakót menekítettek ki otthonaikból, és bár a víz szintje folyamatosan csökken, a lakóházakból és a mélyebben fekvő utcarészeken egyelőre nem tudnak szivattyúzni.

Már meghaladta a hetvenet azoknak épületeknek a száma, amelyek az árvíz miatt dőltek össze a Borsod megyei Felsőzsolcán. A miskolci tűzoltók – több kisebb mentőcsapatra osztva – az elmúlt napokban 150 lakót mentettek ki otthonaikból. Jelenleg felmérik az életveszélyes vagy összedől házakat, és figyelmeztető táblákat helyeznek ki rájuk, emellett segítenek az elzárt utcákban az élelmiszer és a víz kiosztásában is. Ezen felül a helyszínre szállítják azokat a szakembereket, akik a közüzemi szolgáltatás, illetve a normál életfeltételeket biztosításán munkálkodnak.

Mióta a gátakat több helyen átvágták, a víz szintje folyamatosan csökken, így több nagy teljesítményű szivattyúval már a csatornahálózatból is megkezdődött a vízeltávolítás. Jelenleg azonban a lakóházakban és a mélyebben fekvő utcarészeken erre nincs lehetőség. A tűzoltók arra kérik a lakókat, hogy a megrongálódott házakba ne menjen be, kérjék a tűzoltók segítségét.