Eddig minden rendben

Eddig minden rendben
Nagy Xénia, a Debreceni Sportcentrum-SI gerelyhajítója a többi atlétához hasonlóan javában készül az előttünk álló idényre. A debreceni sportolónak eddig jól sikerült az alapozása, és ami a legfontosabb, eddig mindenféle sérülés elkerülte a kiváló atlétát.

Nagy Xénia a válogatott keret tagjaként egy felmérésen vett részt a közelmúltban, amit havonta rendez a szövetség, abból a célból, hogy lássák, milyen állapotban vannak a versenyzők. Ez a tesztsorozat remek alkalom arra, hogy összemérjék erőiket a riválisok. Így tett a cívisvárosi hölgy is, aki a gyakorlatok többségében megelőzte az országos bajnok Szabó Nikolettet – ami újabb lökést adott Xéniának az erőgyűjtéshez.

A DSC-SI sportolója számára vélhetően a február 27-ei, budapesti téli országos bajnokság lesz az idei első verseny, ahol nem titkoltan győzelmi reményekkel ragad gerelyt a hajdúsági tehetség. Az első szabadtéti versenyig egészen május végéig kell várni Xéniának, akkor a főiskolás magyar bajnokságon próbál szerencsét, mint a Testnevelési Egyetemen ötödéves hallgatója.