Eddig drámázhattunk: véget ért a Deszka

Eddig drámázhattunk: véget ért a Deszka
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – A Csokonai Színház 13. alkalommal rendezte meg a kortárs magyar drámák seregszemléjét.

A Deszka Fesztivál idén huszonhét előadást vonultatott fel március 29. és április 6. között, közülük kettő a Vajdaságból, egy önálló előadás Erdélyből, egy koprodukcióban, valamint tizenhárom a fővárosból és tíz a vidéki színházakból érkezett. A kortárs magyar szerzők által jegyzett gyermek- és ifjúsági előadásokat felvonultató Gördeszka idén kilenc előadást mutatott be, közülük három osztálytermi nevelési profillal készült, egy pedig táncszínházi nevelési előadás, ami új színfolt volt a Magyarországon egyedülálló fesztivál palettáján.

A Deszka idén is nagy hangsúlyt fektetett a fiatal színházi generációk bemutatására, ezért az elmúlt évekhez hasonlóan nagy sikert aratott a nyílt fórum második fordulója, amely a születőben lévő friss magyar drámákba engedett bepillantást úgy, hogy a felolvasóesteken magukat az alkotókat is bemutatták. A produkciók létrejöttének hátterével a szakmai beszélgetéseken ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A fesztivál díszvendége Pass Andrea író, rendező volt, aki két kiemelkedően népszerű előadást hozott Debrecenbe. A kilencnapos seregszemle Kassák költészetét fókuszba állító koncerttel zárult szombat este a Csokonai Színházban.

SZD