Eddig csak az Újváros tudta legyőzni a Tatabányát – újra megpróbálhatja

Akt.:
Eddig csak az Újváros tudta legyőzni a Tatabányát – újra megpróbálhatja
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Roppant nehéz feladat előtt áll az Újváros, mely a Földi Imre Sportcsarnokban zárja az évet.

Egyetlen csapat tudta eddig idén legyőzni a Tatabányát, méghozzá a Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK. Szeptember közepén fordult elő az a csúfság először és utoljára a 2015/16-os NB I-es kézilabda bajnokságban Vladan Matics tanítványaival, hogy nem szereztek pontot. Az újvárosiak ráadásul kimondottan simán, 24–18-ra gyűrték le a bajnoki címre is esélyes bányaiakat, akiket a Szegednek sem sikerült felülmúlni.

Ennek tudatában nem nehéz elképzelni, milyen motivációval készül a Komárom-Esztergom megyei gárda a vasárnap 18 órakor kezdődő találkozójára, melyen a Balmaz lesz az ellenfél.

Kifejezetten jó formában várhatja az összecsapást Füzesi Ferenc alakulata, mely a Ceglédet és az Orosházát kipipálva kis híján újabb bravúrsikert ért el a Balatonfüred ellen szerdán. Végig szoros derbit játszottak Oláh Gáborék utolsó hazai meccsükön, nem egyszer vezettek is a fürediekkel szemben, akik szünetben csak eggyel, 11–10-re mentek. A második félidőben sem tudtak meglépni a Balaton-partiak, a hajrában majdnem döntetlenre hozták a derbit az újvárosiak, ám végül nem sikerült a pontszerzés, 24–23-ra nyert a Csoknyai István vezette társaság.
Ősszel megállíthatatlannak bizonyult a hajdú-bihari formáció, 10–6-ra vezettek félidőben Temesvári Jánosék, akik nem is eresztették ki a kezükből a győzelmet a Tatabánya ellen. A mérkőzésen öt-öt góljával Balda Ákos és Jozef Hanták bizonyult a legeredményesebbnek az újvárosiak közül, a riválistól Lele Ákos volt a leggólerősebb, ő hatszor talált be.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek