„Edd vagy csalunk!” – újra véradás a Naplónál

„Edd vagy csalunk!” – újra véradás a Naplónál
© Fotó: Matey István
Debrecen – Nem mondanak csütörtököt a november 2-án a vöröskeresztes szervezők Debrecenben: Halloween alkalmából nosztalgia-menüvel vendégelik meg a donorokat a Napló Székházban a hónap első csütörtökének véradásán.

Kettős hangulatú ünnepnapok után várják november 2-án a véradókat a Napló-székházban a vöröskeresztesek 13.00 és 17.30 között. Kegyelet és szeretet hatja át a programot a mindenszentek, a halottak napja után, de helyet kap egy kis vidámság is az egyre divatosabb Halloween hatására. Például, az önkéntesek „Edd vagy csalunk!” – felhívással kolbásszal és sörrel vendégelnek meg minden donort. Ünnepelve azt is, hogy immár 5. hónapja nosztalgia-véradást tart a hónap eleji naplós alkalmakon a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete.

Véradáspárti munkahelyek, relíkviák

Örömmel gyarapítják a munkahelyek dicsőségfalát és a véradásrelíkvia-gyűjteményt is a vöröskeresztesek. Ebben a hónapban is dicsőségfalra kerülnek azok a munkahelyek, amelyeknek vezetői elengedik alkalmazottaikat a véradásra. A szervezet nevét, logóját – vagy az őket kívánságuk szerint megjelenítő feliratot – kell csak magukkal hozniuk a donoroknak. A szimbólumot tartó véradó fényképe a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Facebook-oldalán és honlapján jelenik meg.
Gyűjtik továbbra is a megyei és helyi véradásokkal kapcsolatos emléktárgyakat és a naplós cikkeket. A behozott relíkviákat lefényképezik. Magát a donort is megörökítik emlékei társaságában a vöröskeresztesek – ha a véradó is hozzájárul.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –