EBYSL: negyedszer a Vasas ellen a DHK

Debrecen – A jelenlegi EBYSL-szezonban immár a negyedik alkalommal lép pályára a DHK a Vasas SC ellen november 15-én. Az első összecsapásra még szeptember 10-én került sor; akkor 4 góllal nyert a piros-kék legénység. Nem sokkal később javítottak a statisztikán a debreceniek (6-4 ide), legutóbb pedig október 31-én 7-5 arányban nyertek a fővárosiak ellen.

A DHK egyébként is igen jó passzban van, az utolsó öt találkozójukból négyszer győztek, a HKB ellen veszítettek ugyan, de azon a meccsen csak 11 mezőnyjátékost számlált a csapat. A fővárosi együttes elbukta az utolsó két mérkőzését (az egyiket éppen a debreceniek ellen), azt megelőzően viszont zsinórban hét alkalommal hagyták el győztesen a jeget, bár közben négyszer is túlórázásra kényszerültek.

A képességek tekintetében két közel egyforma csapatról van szó, eltérő játékfelfogással és erősségekkel, egy dologban viszont hasonlítanak egymásra; mindkét alakulat tud küzdeni. Amiben feltétlenül előnyben lesz a Debrecen, az a hazai pálya. Legalább is remélhetőleg, tekintettel arra, hogy a szó jó értelmében vett, igazi szurkolás talán a Znojmo elleni meccsen volt utoljára.

Nem árt tovább gyűjtögetni a pontokat, a szezon vége ugyanis kimondottan húzós lesz a DHK számára az osztrák juniorban; három nehéz, idegenbeli találkozóval zárják az alapszakaszt.

– DHK –


Debreceni Hoki Klub – Vasas SC 2017.11.15. (szerda) 15.00, Debreceni Jégcsarnok


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Fodor András derűlátó, szerinte hamarosan újra Erste Ligás csapata lehet Debrecennek. Új szelek fújnak a Debreceni Hoki Klub háza táján: Mocsári Attila lemondott az elnöki tisztségéről, Mocsári örökébe Fodor András lépett a cívisvárosi együttesnél. A közgyűlés résztvevői egyhangú szava...

Címkék: , , , ,