EBYSL: ha kedd, akkor rangadó

EBYSL: ha kedd, akkor rangadó
© Illusztráció: Molnár Péter
Debrecen – Nyilván az 1990-es évekig visszanyúló rivalizálásnak is köszönhető, hogy a DHK-MAC összecsapások mindig rangadónak számítanak, elsősorban a felnőtt mezőnyben és magasabb korosztályokban. Így lesz ez november 28-án is, amikor a fővárosi egyesület junior csapata látogat a Debreceni Jégcsarnokba.

Ha szemügyre vesszük a két együttes szezonbeli szereplését, érdekes képet láthatunk; míg a magyar bajnokságban a mieink pontazonosság mellett jobb gólkülönbségük révén megelőzik az ellenfelüket és a 2. helyen tanyáznak, addig az osztrák juniorban a MAC előnye hét pont a debreceniekkel szemben. Mivel a jövő heti találkozó mindkét bajnokságba beleszámít, borítékolható, hogy riválisunk fokozott figyelemmel készül a mérkőzésre. Természetesen ez számunkra is „presztízs-meccs” lesz, ennek megfelelő elszántsággal készülődünk, bár az együttesünket sérülések tizedelték az utóbbi időben. A MAC kerete mélyebb a miénknél, könnyebben tudják pótolni a hiányzókat, már amennyiben szükségük lenne erre.

Az eredmény megtippelése a jóslás kategóriájába tartozik, nem is szeretnénk ebbe belemenni. Feltétlenül a mieink ázsióját növeli, hogy szombaton nagyon megérdemelt győzelmet arattak az A-csoport második helyezettje, a Villach otthonában. Bízunk abban, hogy kedden is jó napot fognak ki a debreceniek, így két közel azonos képességű ellenfél élvezetes csatáját láthatjuk majd, melynek végén itthon tartjuk a három bajnoki pontot.

– Debreceni Hoki Klub –