Tűz volt Ebesen és Hajdúböszörményben is

Akt.:
Tűz volt Ebesen és Hajdúböszörményben is
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Égő korom és egy kipattanó szikra is adott munkát a hajdú-bihari tűzoltóknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Korom égett tegnap délután egy családi ház kéményében Ebesen, a Tóth Árpád utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, átvizsgálták a kéményt, majd kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket. A tűz nem terjedt át a tetőszerkezetre. Az épület fűtését ideiglenesen lezárták, így a fűtés hiánya miatt a családi ház két lakóját lakosságvédelmi intézkedés keretében az önkormányzat elszállásolta.

Kipattanó szikra miatt berendezési tárgyak égtek egy családi házban Hajdúböszörményben, a Külső-Dorogi utcában. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a ház tulajdonosa a tüzet eloltotta, ezután a hajdúböszörményi egység átvizsgálta az épületet. A tűz érintette a gázkazánt és a vegyes tüzelésű kazánt is, így a házat ideiglenesen nem lehetett fűteni. Két ember rokonokhoz költözött, egy ember pedig megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Ebes.
HAON.HU


hirdetés