Sikerekkel teli időszakot zártak a röplabdások

Akt.:
Sikerekkel teli időszakot zártak a röplabdások
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A felkészülés meccsek után élesben is jól teljesítenek a röpisek.

A sikeres Eötvös Kupa-szereplés és az eredményes strandröplabda szezon után az Eötvös DSE csapatai már felkészülési tornákon és bajnoki mérkőzéseken is játszottak.

A VII. Ebesi Sportbarát Napok röplabda bajnokságán két csapattal vettek részt az eötvösösök: a fiatalok szépen helytálltak, a mix-együttes pedig megnyerte a versenyt.

A felvidéki Eperjesen a középmezőnyben végzett a szenior csapat, a viadal érdekessége volt, hogy egy focipályán, összesen 7 füves röplabda-pályán folyt a játék.

Nemzetközi mix tornát rendezett az egyesület szeptember végén. A magas színvonalú versenyen az NB II-es csapat a harmadik, a szenior együttes pedig a negyedik helyet szerezte meg cseh, lengyel és szlovák ellenfelekkel szemben.

Októberben a vajdasági Kikindán rendeztek nemzetközi röplabdatornát, melyen az Eötvös DSE több együttese is szerepelt. A debreceniek általános iskolásai szép sikert arattak, második helyen végeztek (a csapat tagjai: Bodolai Alexandra, Dóka Vivien, Drobnyik Virág, Iberhalt Vivien, Kovács Anett, Takács Anna Gizella, Török Dóra). Az ifjúságiak is sok szoros találkozót vívtak, és végül a negyedik helyen végeztek.

Jól indult

A női NB II-ben szereplő felnőtt és junior együttesek elkezdték az idényt, először a Szegedi TE EHÖK SE csapataival találkoztak. A felnőtt összecsapáson görcsös akarással, sokat hibázva játszottak a debreceniek, minden szettben a rutinosabb ellenfél akarata érvényesült, mely végül 3–0-ra nyert is.

A juniorok jól kezdtek, az első játszmában már 11 ponttal is vezettek, de egy nagy hullámvölgy és egy jó szegedi nyitássorozat megfordította az eredményt, ami szegedi játszmaelőnyt eredményezett. A második szettől próbáltak jobban koncentrálni a hazai játékosok, és sikerült a vesztett játszma után hármat nyerni. Külön öröm, hogy a tavalyi bajnok ellen 2006-ban nyert utoljára pályán az Eötvös DSE.

A második fordulóban, a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola együttesei ellen a Ráthonyi Kft.-Eötvös DSE felnőtt és a junior csapata is győzött. A felnőttek játszmaveszteség nélkül tartották otthon a három bajnoki pontot. Az első két szett tartogatott izgalmakat, aztán a harmadikban szép játékkal nagy különbséggel sikerült a debrecenieknek győzni, úgy, hogy minden játékos játéklehetőséget kapott.

A juniorok is két szoros szettben szereztek előnyt. A harmadik játszma hajdúsági szempontból kicsit álmosra sikerült, de a negyedikben Almási Nóra nyitásaival és Szabó Csenge sáncaival úgy beindult a hazai gárda, hogy a végén mindenki pályára léphetett. Az utolsó pontot az első NB II-es mérkőzésén pályára lépő Zilahi Tina szerezte.

HBN–SZAEbes.
HAON.HU


hirdetés