Megújult a kicsik háza Ebesen

Akt.:
Megújult a kicsik háza Ebesen
© Fotó: Molnár Péter
Ebes – Átadták a kibővített, valamint felújított ebesi óvodát és bölcsődét.

Ünnep ez a nap Ebes életében, hiszen régi vágyunk teljesült”

– jelentette ki Szabóné Karsai Mária, a település polgármestere Ebesen, az Ady Endre utcában, a kibővített, felújított Benedek Elek Óvoda és Mini Bölcsőde szombati átadóünnepségének elején. Elmondta: a helyi önkormányzat 300 millió forintot nyert pályázaton erre a célra, amihez 55 millió forintot tettek hozzá saját kasszájukból.

eb (2)Fotó: Molnár Péter

A rekonstrukció keretében egyebek mellett új csoportszobát, tornaszobát és egyéni fejlesztő helyiséget építettek. Napelemes rendszert telepítettek, fedett babakocsi- és kerékpártárolót, parkolóhelyeket hoztak létre. Új bútorokat szereztek be. A főzőkonyhában kicserélték a berendezést.

Családi ház színvonalon

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára úgy vélte, hogy egy fejlesztés csak akkor sikeres, ha mindenkinek tetszik. Ez az óvodabővítés, -felújítás ilyen.

A magyar államnak kötelessége olyan színvonalú óvodai környezetet biztosítani, mint amilyet otthon, a családi házakban megszoktak a gyerekek. Itt a kicsik jól érezhetik magukat, tudnak fejlődni”

– fogalmazott az államtitkár. Úgy vélte, hogy a gyerekek életében később meghatározó lesz, milyen óvodába, iskolába jártak. Olyan épületben nem lehet magas színvonalú óvópedagógusi munkát végezni, ahol az ablakon befúj a szél és rozoga a kerítés – tette hozzá.

„Mindenre lőttek”

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak előkészítésekor – addig szokatlan módon – előre megkérdezték a megyénkben működő önkormányzatokat arról, hogy milyen fejlesztéseket szeretnének megvalósítani. Korábban a helyhatóságok ugyanis gyakran maguk pályáztak, „lőttek mindenre, amire csak lehetett”. Nagyon sok forrást tettek olyan tenderekbe amelyek „halálra voltak ítélve” – mondta Pajna Zoltán. – Most Hajdú-Bihar megye egyik legdinamikusabban fejlődő települése Ebes – jelentette ki.

pzFotó: Molnár Péter

Hangsúlyozta, hogy az új csoportszoba lehetőséget teremt a még több gyermek vállalására. Bízni lehet a település, a megye, az ország jövőképében.

Gondtalan óvodai élet

Czeglédiné Herczeg Ildikó óvodavezető végül arról beszélt, hogy az új nevelési évet egy minden igényt kielégítő, energiatakarékos épületben kezdheti meg az oda járó csaknem 180 gyermek. Indokolt a 7. új csoport beindítása.

e3Fotó: Molnár Péter

– Modern, színes bútorokkal, korszerű berendezési tárgyakkal igyekszünk a gyerekek számára biztonságos, boldog óvodai életet biztosítani – fogalmazott az ebesi óvodavezető.

OCsEbes.
HAON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés