Kötelező lesz az ebösszeírás

Kötelező lesz az ebösszeírás
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Debrecen – Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján a települési önkormányzat háromévente legalább egyszer köteles ebösszeírást végezni.

A csütörtöki városi közgyűlésen ez alapján várhatóan ismét ilyet rendelnek el. Ha a képviselők elfogadják a vonatkozó előterjesztést, a bejelentés megtételére várhatóan az április 1. és december 31. közötti időszak áll majd rendelkezésre. A kutya tulajdonosa és tartója köteles lesz az önkormányzat rendelkezésére bocsátani az előírt adatokat. A nyilvántartásnak egyebek mellett az alábbi adatokat kell majd tartalmaznia: a tulajdonos nevét, címét, telefonszámát, e-mail-címét; az eb fajtáját vagy fajtajellegét, nemét, születési idejét, színét, hívónevét, tartási helyét.

A jegyző bírságot szabhat ki az adatszolgáltatás elmulasztójára.

HBN


A leendő makettkompozíción a Déri Múzeum, a Református Kollégium, a Nagytemplom, valamint a Régi Városháza is megjelenik majd kicsiben
Debrecen - Mészkőből és bronzból készített, Debrecen belvárosát ábrázoló „terep­asztalt” állítanának fel a cívisvárosban, a Kossuth téren. Amennyiben az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén jóváhagyják a képviselők az erre vonatkozó előterjesztést, az akár meg is tapintható térplasztika a Kossuth-szo...

Debrecen - Szárítóműhely és közösségi tér működne a Nagy-Gál István utcán. A Debreceni Egyetem Műszaki Karának Építészmérnöki Tanszéke azt kérte a debreceni önkormányzattól, hogy adják nekik ingyenes használatba a debreceni Nagy-Gál István utca 6. szám alatti Tímárház mellett található egykori sz...Ebes.
HAON.HU


hirdetés