Főleg a munkaszünetet ünnepelték

Főleg a munkaszünetet ünnepelték
Főleg a munkaszünetet ünnepelték - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A települések retro majálissal csalogattak a rendezvényeikre.


A Hajdúszovát Jövőjéért Egyesület és Hajdúszovát Község Önkormányzata a Diószegi Lajos Általános Iskola udvarára várta a családokat pénteken. Aki tehette, rajtvonalhoz állt, és részt vett a családi sorversenyekben.
Délig táncosok és zenészek fellépése szórakoztatta az érdeklődőket, majd Váradi Jenő polgármester köszöntője hangzott el. A déli nótaműsort Cseh Lajos és Nagy József szolgáltatta, majd majális szépét választottak, és kihirdették a főzőverseny eredményét. Délután helyi és környékbeli kulturális csoportok álltak színpadra, este pedig a Megafon Zenekar mulatós műsora következett.

Erős emberek

Ebesen a mozgás jegyében majálisoznak: reggel 9-től Tatarek Rezsővel mozoghattak együtt az ebesiek, majd kezdetét vette az I. Ebesi Hajdú Vitéz Kupa, az igazán erős emberek versenye. A nap folyamán az önkormányzat, az Ebesi Sportbarátok Egyesülete, valamint a szoboszlói Herkules Gym együttműködésével ünnepi futóverseny, kerékpáros ügyességi verseny, görkorcsolya és gördeszka ügyességi verseny várt, a rendezvény ideje alatt pedig sajt- és borkóstolót tartottak.

Egyéves a stadion

Hamar eljött: már egyéves a Nagyerdei Stadion, a 2014. május 1-jei kapunyitást ünnepelte az intézmény az idei majálison. A kétnapos nagy­erdei rendezvény első napján, pénteken elsősorban gyerekeknek szánt programokkal várta a vendégeket a DVSC és a Nagyerdei Stadion.

A születésnapon, a munka ünnepén délelőtt nyitott a családi terasz, ahol elsőként a Csicseri és Borsó zenekar koncertjét hallgathatták az érdeklődők. Később játszópark, zene, állatsimogató és csacsifogat várt a forgatagban.
A Nagyerdei Stadion több száz szeletes tortáját délután vágták fel, s osztották szét az ünneplő közönség között. Ezt követően a magyar hagyományok ápolásáról nevezetes Fehérlófia Egyesület látványos bemutatója zárta a napot.

HBNEbes.
HAON.HU


hirdetés