Fáklyás felvonulás, lovas toborzás

Fáklyás felvonulás, lovas toborzás
© Illusztráció: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – A megyeszékhelyen már 14-én megkezdődnek a március 15-i ünnepi programok.

Debrecenben március 14-én este fáklyás felvonulással veszi kezdetét az ünnepi programok sora. A legtöbb településen azonban március 15-én emlékeznek a hősökre.

Debrecenben

A megyeszékhelyen március 15-én reggel térzene ébreszti az embereket, az országzászló ünnepélyes felvonása után pedig a Petőfi téri megemlékezésre várnak mindenkit. Innen a sokaság a Kossuth téri ünnepségre vonul. Ezen az útszakaszon aznap kokárdával feldíszített nosztalgia-villamos is jár. Ünnepi beszédet Papp László polgármester mond, majd pedig a táncosoké, a színészeké és a zenekaroké lesz a főszerep. Délután a Honvédtemetőbe koszorúzásra várnak mindenkit. A kultúrális és szórakoztató programok mellett említést érdemel a Dr. Kenézy Gyula Baráti Kör és a Bocskai lövészdandár által felújított és gondozott 1848-49-es emlékműnél tartandó ünnepi megemlékezés.

Vidéken

Hajdúszoboszlón március 15-én a Hősök tere lesz a városi ünnepség helyszíne. Hajdúdorogon szent liturgia, történelmi visszatekintés, ünnepi beszéd, koszorúzás és műsor szerepel március 15-e programjában. Hajdúnánáson a Kossuth, majd a Petőfi szobornál találkoznak az üneplők, a programban a polgármester köszöntője mellett néptáncműsor, sőt toborzás is szerepel. Ebesen az iskolások adnak műsor, a hivatalos programok sorát pedig megvendégelés zárja. Derecskén lovas és szekeres toborzás, látványos felvonulás és gyerekprogramok oldják ezen a napon az ünnep komolyságát.

HBNEbes.
HAON.HU


hirdetés