Családi program lesz az ünnep

Akt.:
Családi program lesz az ünnep
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A frissen elkészült, 22 méteres zászlórúdra vonják majd fel a nemzeti lobogót március 15-én, az ünnepi események nyitányaként, és ehhez igazodik a többi program is: ezúttal nem a Petőfi-szobortól a Kossuth térre, hanem fordítva halad a menet – mondta el Széles Diána, Debrecen alpolgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a rendezvényszervezők törekedtek arra, hogy a 170. évfordulóra ne csak méltósággal emlékezzünk, hanem igazi családi élmény legyen, melynek hangulatát a gyerekek is átélhetik.

Az eddigi helyszín, a Bem tér helyett ezúttal a Kossuth téren vonják majd fel az országzászlót március 15-én Debrecenben, s a reggel 8 órás időpont is későbbre tevődik, fél tízre; ezzel a gyermekes családoknak szeretnének kedvezni – mondta el Széles Diána az ünnepi programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón. Tíz órától lesznek a beszédek és a koszorúzás a Nagytemplom előtt, majd a menet a Petőfi térre vonul, ahol 14 óráig tart a rendezvény. – A cél, hogy együtt ünnepeljünk – hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve, hogy a családok évéhez is kapcsolódik a város a megemlékezéssel.

A Debreceni Helyőrségi Zenekar vezetésével, a Hajdú-Bihar Megyei Lovas és Huszárhagyomány-őrző Egyesület kíséretével történő masírozás „megállóinál” népi együttesek táncait, az adys diákok műsorát láthatja a közönség. A Petőfi téren koszorúzás, pónilovaglás, körhinta, kézműves játszóház várja az érdeklődőket. Bemutatkoznak a Színművészeti Egyetem Debrecenből elszármazott hallgatói; Márkus Luca, Hevesi László és Kurely László, továbbá számos néptáncegyüttes fellép. A kicsik csákót kapnak, hogy „huszárkodhassanak” – ismertette Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező KNKft. ügyvezetője. Elmondta, rossz idő esetén is masíroznak, a többi program pedig a Kölcsey Központban lesz.

 Fotó: Molnár Péter

A Belvárosi Közösségi Házban csütörtökön 14 órától estig családi kézműves délután és táncház, valamint katonanóták várják a közönséget.

Az Ifjúsági Ház március 14-én tarja megemlékezését interaktív Pilvax kávéházzal, benne középiskolások műsorával, valamint a Rocksuli, a Dilemma Drámaszínpad és a Van Gogh Füle Alternatív Színházi Műhely programjával.

– SzT –


A Jászai Mari-díjjal kitüntetett Tenki Réka színésznő az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2018. március 13-án.
Budapest, Hajdú-Bihar - Az idén is szerepeltek megyénkbeli kötődésűek a nemzeti ünnep alkalmából művészeti díjjal elismert kiválóságok közt. Nevüket alább ismertetjük. Művészeti kitüntetések, március 13. Jászai Mari-díj Tenki Réka, a budapesti Örkény István Színház Színművésze József Atti...

Ráckevei Anna testvérei társaságában
Debrecen - Magyarország Kiváló Művésze elismerésben részesült Ráckevei Anna Jászai-díjas Érdemes Művész, a Csokonai Színház igazgatója. Nemzeti ünnepünk alkalmából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár állami művészeti díjakat adott á...

Fotó: Matey István
Debrecen - Hétfő délelőtt a helyére került a zászlórúd Kossuth téren, a Nagytemplom mellett. A rúd múlt kedden érkezett meg a cívisváros főterére. Fotó: Matey István [related-post post_id="3788139"]Ebes.
HAON.HU


hirdetés