Teljesült az ebesiek régi vágya: átadták az új hivatalt

Akt.:
Teljesült az ebesiek régi vágya: átadták az új hivatalt
© Fotó: Derencsényi István
Ebes – Küllemében a településközpont többi épületéhez illeszkedő, belül tágas, világos, célszerű elrendezésű, sok növénnyel díszített, sokfunkciós községházával gazdagodott Ebes szombat délelőtt.

Egy ipari terület eladásából származó bevétel ráfordításával a régi, sok évtizedes községháza helyén megépült új polgármesteri hivatal átadása korszakos esemény a település életében – fogalmazott köszöntőjében Szabóné Karsai Mária polgármester az új épület ünnepélyes átadásán. Hozzátette, hogy az 523 négyzetméter hasznos alapterületű hivatal megépítése régi vágya már a Ebesnek. „A polgármesteri hivatalt igyekszünk olyan tartalommal megtölteni, ami a jövő nemzedékének is például szolgálhat majd” – zárta beszédét.

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője avató beszédében emlékeztetett arra, hogy Ebes néhány hét múlva ünnepelheti alapításának 63. évfordulóját, és az új polgármesteri hivatal átadásával kellemes és hasznos ajándékot szerzett magának a település. – Ebes modern helység, és a hivatalos ügyek intézéséhez is modern épület kell – mondta, majd az átadó ünnepség elején ünnepi műsort adó óvodások sorait idézte: – Mi is kell a sikerhez? Hallhattuk a versikékben, hogy vetni, aratni, dolgozni, tevékenykedni kell. És ebben nincs hiba Ebesen.

– A településnek mindig is volt egy fiatalos nimbusza, az egykor idetelepült ifjúság lendületet hozott a faluba, és ma is sok aktív ember él itt – ezek már Pajna Zoltánnak, a megyei közgyűlés elnökének szavai, aki az új polgármesteri hivatalt, valamint a majdan abba folyó ügyintézést is ebbe a sorba állította. Azzal folytatta, hogy Ebes jövőképe is biztató, hiszen a tervek között ipari terület kialakítása és munkahelyteremtés is szerepel.

Dr. Hajdú Zoltán jegyző az épület funkcióiról adott tájékoztatást az ünnepségre a polgármesteri hivatal földszinti folyosóján összegyűlt több mint száz embernek: – Szolgáltató önkormányzat megteremtésén dolgozunk; az épület nem csak egy hivatal, ahol ügyeinket intézhetjük, hanem a problémáink megoldásához is segítséget nyújtanak. Funkcionalitásában legfontosabb dolog volt, hogy a lehető legtöbb ügyet el lehessen intézni a polgármesteri hivatal épületében. Így kapott itt helyet a községgondnokság, a falugazdász, valamint a rendőri körzeti megbízott is.

Az ünnepség végén az egyházak képviselői megáldották és megszentelték a polgármesteri hivatalt.

HBNEbes.
HAON.HU


hirdetés