A megyei bajnokságban is a DSZC-Eötvös DSE csapatai állnak az élen

A hajdú-bihari versenyzők csoportképe
A hajdú-bihari versenyzők csoportképe
Debrecen – A hölgyek és a férfiak is elkezdték a megyei röplabda bajnokságot. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is négy-négy csapat nevezett, és ismét tornarendszerben szervezik a versenyeket.

Az első versenynapot a hölgyeknél Balmazújvároson rendezték. Már a nyitófordulóban izgalmas mérkőzésekre került sor, két összecsapáson döntő játszmát is kellett játszani.

A DSZC-Eötvös DSE előbb a házigazda Veres Péter Gimnázium csapatát, majd a Dienes László Gimnázium együttesét győzte le játszmaveszteség nélkül. Az Eötvös DSE szenior gárdája is nyert a vendéglátók ellen, majd nagyon szoros találkozón a rövidített szettben a Dienest is két vállra fektette. A két gimnáziumi csapat találkozóján a Dienes diadalmaskodott, majd a két eötvösös együttes háziderbijén – szintén a rövidített játszmában – a fiatalok gyűjtötték be a győzelemért járó pontokat. Így az állás az első forduló után:

  1. DSZC-Eötvös DSE 6 pont (6:1-es játszmaarány)
  2. Eötvös DSE szenior 5 pont (5:3)
  3. Dienes László Gimnázium 4 pont (3:4)
  4. Veres Péter Gimnázium 3 pont (0:6)

A férfiaknál Berettyóújfaluban rendezték a nyitófordulót. A csapatok már jól ismerték egymást, hiszen az elmúlt évi bajnokságban ugyanazok a játékosok szerepeltek, csupán egy-egy új arc került elő.

Az első összecsapáson az Arany János Gimnázium szoros győzelmet aratott a HRSE felett, míg a DSZC-Eötvös DSE simán győzött az Ebesi Sportbarátok ellen. Aztán az ebesiek meglepetésre legyőzték a tavalyi ezüstérmes házigazdákat, az „eötvösös” fiúk pedig a HRSE ellen megszerezték második győzelmüket. Az Ebes az utolsó előtti mérkőzésen ismét diadalmaskodott a HRSE kárára. Az utolsó találkozó hozta a legszorosabb eredményt a tavalyi bajnokság első két helyezettje között. A házigazdák eredményes támadójátékkal előnyt szereztek a DSZC-Eötvös DSE ellen, de a debreceniek fokozatosan javulva megfordították a mérkőzés eredményét.

A tabella állása az első forduló után:

  1. DSZC-Eötvös DSE 6 pont (6:1-es játszmaarány)
  2. Ebesi Sportbarátok 5 pont (4:2)
  3. Arany János Gimnázium, Berettyóújfalu 4 pont (3:4)
  4. HRSE 3 pont (0:6)

A második fordulót a hölgyeknél december 16-án a Dienes László Gimnáziumban, a férfiaknál november 25-én a Szent József Gimnáziumban rendezik.

– Szombathy András –Ebes.
HAON.HU


hirdetés