Ebes: slambuc, sör, slágerek

Reggeltől pattogott a labda a sportpályán és a tűz a slambuc- és pörköltfőző bográcsok alatt az augusztus 20-i ebesi falunapon. “Tiszta virágos lakóház mozgalom” [DOC 29 KB]

Különféle versenyeken vehettek részt a játékos kedvűek, s egyben bendőjüket is megtölthették a sörivásban, virsli- és palacsintaevésben. A község minden korosztályának kínáltak látványosságot a színpadon: Simonyi Ferenc nótaénekes, a debreceni Desperado együttes, a Fehér Ököl Karate Klub, a Fanni táncstúdió és az Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola drámatagozatosai mellett a Vasutas Művelődési Központ musical válogatása is tapsra ragadtatta a szép számú közönséget.

A falunaphoz az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) egészségsátorral csatlakozott, amelyben az ingyenes vérnyomás- és vércukormérés mellett még hasznos tanácsokat is kaphattak az érdeklődők.

A győztesek

Két kategóriában főző versenyt is rendezett az Ebesi Vendégvárók Egyesülete és az Ebesi Kulturális Kht. a slambucfőzést az Ádám és Éva vendégház nyerte, Sándor Árpád előtt, a pörköltek legjobbikát Mészáros Gábor készítette csülökből, megelőzve a béke vendégháztárkonyos kecskepörköltjét, valamint Huszovics Jánosék csirkezúza- és máj egyvelegét és a Süni és barátai formáció csülökételét.

Itt hirdették ki a “Tiszta virágos lakóház” mozgalom eredményét is. A két kategória(családi ház gazdasági udvarral, illetve családi ház pihenőkerttel) győztese: Béke Péter és Szatmári Tibor. A jóhangulatú dzsemborit hajnalig tartó bál zárta, amelyen a Tóth Trió játszotta a talpalávalót.

M. L.