Ebédeljünk utalvánnyal? Ha lehet…

Ebédeljünk utalvánnyal? Ha lehet…
Hajdú-Bihar – Néhány nap leforgása alatt jókora kalamajka kerekedett az úgynevezett melegétel-utalványok felhasználhatósága körül. mi a helyzet megyénkben?

Néhány nap leforgása alatt jókora kalamajka kerekedett az úgynevezett melegétel-utalványok felhasználhatósága körül. Minekutána ezeket a kuponokat egészen a legutóbbi időkig jónéhány nagyáruházban simán elfogadták akár só vagy cukor ellentételezéseként is, az adóhatóság dörgedelmes közleményt tett közé, mely szerint; a melegétel-utalványokat lesz szíves mindenki melegétkezésre, és csak arra felhasználni!

Nosza lett hatalmas felháborodás, és láss csodát: a hivatalosságok hirtelenjében visszavonulót fújtak és magával a kormányszóvivővel adatták hírül, hogy a melegétel-utalványok felhasználása terén marad minden a régiben.

Noha a pénzügyi tárca és az adóhatóság szerint is egyértelmű a helyzet, kicsit körülnézve a „való világban” azt kellett tapasztalnunk, hogy teljes káosz uralkodik ezen a területen.

A Napló által megkeresett önkormányzatok azt a gyakorlatot követik, hogy a saját dolgozóiknak cafetériaként juttatott melegétel-utalványokat természetesen elfogadják a helyi konyhán, a más forrásból érkező utalványokkal azonban nem tudnak mit kezdeni. Így például hiába próbálja a szülő a munkahelyén kapott melegétel-utalvánnyal kifizetni a gyerek ebédjét, ez (legalábbis egyelőre) nem fog sikerülni.