Ebből már nem lesz halvacsora

Ebből már nem lesz halvacsora
© Fotó: police.hu
Polgár – A polgári rendőrök a polgárőrökkel közösen Folyáson fogták el azt a két férfit, akik az egyik halastóból több halat is elloptak. A gyanúsítottak most a bíróság előtt felelnek tettükért.

A nyomozás adatai szerint 2014. június 28-án 3 óra 45 perc körüli időben a Polgári Rendőrőrs egyenruhásai a polgárőrökkel közösen Folyás külterületén járőröztek, amikor az egyik magántulajdonban lévő halastónál észrevettek két gyanúsan viselkedő férfit, akik a hátukon egy zsákban halakat cipeltek, valamint találtak a helyszínen egy 45 méter hosszú halászhálót is. A járőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a polgári lakosokat intézkedés alá vonták és lefoglalták tőlük az engedély nélkül kifogott halakat. Az 57 éves R. Jánost és a 42 éves K. Andrást a rendőrök előállították a Polgári Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2014. július 3-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –