Helyi közélet

2013.06.26. 07:52

Itt a trafik, hol a trafik?

Hajdú-Bihar - Mindenkit az érdekelne, hogy hol lesznek a nemzeti dohányboltok, ám erről nincs nyilvántartás.

Hajdú-Bihar - Mindenkit az érdekelne, hogy hol lesznek a nemzeti dohányboltok, ám erről nincs nyilvántartás.

Öt nap és a nemzeti dohányboltokban vehetjük a cigarettát. Már, ha megtaláljuk azokat, mivel nincs róluk nyilvántartás, s a pályázatban is elég volt a települést feltüntetni. Ez - információink szerint - a vevőkön túl a „cigidílereknek” (értékesítők) is gondokat okoz(hat). Ráadásul azt sem lehet tudni, hogy melyik trafikos vállalt július 1-jei nyitást, mert ha nem ezt jelölte meg a pályázatában, akkor az év végéig bármikor nyithat. Tehát még sok a kérdőjel.

Ami biztos, hogy a megyében az első körös pályázatokkal 288 dohánybolt koncessziója kelt el, 225 szerencsés örülhetett. Ám a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján közzétett „emlékeztetőket” átböngészve a Napló úgy számolta több mint 700 érvényes pályázatot nyújtottak be megyeszerte. Ebből 313-at a Debrecenben, ahol „csak” 103 kiadó hely volt. Nem pályáztak azonban 12 kistelepülésen, így ott július 15-e után legálisan biztosan nem lehet dohányárut vásárolni. Érdekes továbbá, hogy a 12 ezer lakost számláló Hajdúhadházon 7 koncesszióra mindössze 2 pályázat érkezett, s második körben viszont oda már nem lehetett jelentkezni.

HBN-Fabók Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában