Eb-pótselejtező – Király Gábor beállította Bozsik József válogatottsági rekordját

Akt.:
Budapest – Király Gábor 101. alkalommal lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatottban, ezzel beállította a legendás Aranycsapat játékosának, Bozsik Józsefnek a rekordját.

A Haladás 39 éves kapusa 17 évvel ezelőtt, 1998. március 25-én Bécsben, Bicskei Bertalan irányítása alatt debütált a válogatottban, s egészen a 2006-os, “emlékezetes” máltai Eb-selejtezős kudarcig megkérdőjelezhetetlen volt a helye, ezt követően azonban több mint három évig nem kapott meghívót.

A mostani Eb-selejtező sorozatban, az első fordulót követően Pintér Attilát váltó Dárdai Pál irányítása alatt, illetve Bernd Storcknál is első számú kapus.

Király a Haladásban kezdte pályafutását, 1997 és 2004 között Dárdai Pállal együtt a Hertha BSC-ben légióskodott – a klub történetének egyik legeredményesebb időszaka alatt -, majd Angliában, a Crystal Palace-ban, a West Ham Unitedben, az Aston Villában és a Burnleyben szerepelt. 2009-ben visszatért Németországba, egy rövid leverkuseni időszak után öt évet töltött az 1860 Münchennél, azután az angol Fulham következett, idén nyáron pedig visszatért Szombathelyre.

Királynak hatalmas szerepe van abban, hogy az előző szezonban éppen csak bennmaradt Haladás jelenleg a harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában, ugyanis 14 forduló alatt csak tíz gólt kapott.

Bozsik József, az Aranycsapat jobbfedezete 1962. április 18-án az uruguayiak ellen lett 101-szeres válogatott.

– MTI –
hirdetés