Eb-pótselejtező – A norvég kapitány szerint nagy lehetőség előtt állnak

Budapest – Nagy lehetőség előtt áll a norvég labdarúgó-válogatott Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány szerint, aki csak közvetlenül a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc első, csütörtök esti mérkőzése előtt hirdeti ki kezdőcsapatát.

A szakember az oslói Ullevaal Stadionban tartott szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, már szinte teljesen összeállította a kezdő tizenegy névsorát, de nem akarja, hogy a futballisták “kiengedjenek”, ezért csak a meccset megelőző értekezleten árulja el nekik a döntését.

“A csapaton belül óriási a lelkesedés, hatalmas motivációt jelent, hogy csak két mérkőzésre vagyunk az Eb-től” – mondta Högmo, s hozzátette, mivel legutóbb 2000-ben szerepeltek a kontinenstornán, nagy lehetőség előtt állnak.

“A norvég labdarúgásnak volt egy sikeres időszaka, de ez nem folytatódott, s közben a nemzetközi futball rendkívüli gyorsasággal fejlődött” – nyilatkozta az 55 éves szövetségi kapitány, egyúttal jelezte: az utánpótlás-nevelésbe fektetett energia és a hosszú távú gondolkodás mostanra hozta meg az eredményét.

“A norvég labdarúgásba visszatért a sikeréhség, nagy a felhajtás és nagyon sokan állnak mögöttünk, mindannyian tudjuk, mennyit jelentene a továbbjutás” – mondta Högmo.

A norvég-magyar pótselejtező első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik, a visszavágót vasárnap rendezik a Groupama Arénában.

– MTI –
hirdetés