Eb: Nagy Angéla jó bunyóval rukkolt elő

Eb: Nagy Angéla jó bunyóval rukkolt elő
© Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Sajnos a pontozók szerint 2-1-re kikapott, de jól teljesített a DVSC hajdúhadházi részlegének üdvöskéje Nagy Angéla a keszthelyi junior Európa-bajnokságon.

A minapi szép győzelem után tehát a súlycsoport egyik esélyese útját állta fiatal titánunknak.

junior 52 kg (a legjobb 4 közé jutásért)

Nagy Angéla (HUN) – Valeria Rodionova (RUS) 1-2

Angéla 5. helyen végzett ezzel, tehát idén a világbajnokság után a junior Eb-n is 5. lett.

A szlovák pontozó Anginak adta a meccset, a román és az azeri viszont az orosz lánynak. Maga Angi így látta a történteket: – szerintem az első menet megvolt, a második elment, a harmadik meg olyan ide-oda volt. Az oroszt nem éreztem annyira erősnek, de persze gyengének sem. Amiben fejlődtem, hogy sokkal többet ütöttem, mint az előző meccsen. Emellett jobban kijöttek a hármas kombinációk. Viszont a védekezésemen még javítanom kell.

Salánki László edző: – Erős, jól képzett orosz lány volt Angi ellenfele. Látszott rajta, hogy rutinos. Visszanézzük majd a meccset, de ott akkor azt láttam – megoszlottak a vélemények a magyar edzők között is -, hogy szerintem az első menet megvolt. A második elég simán elment – hullámzó, erőszakos, a közönséget magával ragadó meccs volt, hol ez talált, hol az. Viszont az orosz folyamatosan hátramenetben volt, de jól jött ki az általa kezdeményezett fogásokbol. Angi beszoritotta, de a másik ügyesen szabálytalankodott. Figyelmeztették is, míg Angi szabályosabb volt nála egyértelműen. A harmadik menet ismét hullámzó volt. Nem mondanám, hogy nyertünk, de azt se hogy veszítettünk. Azért adnám Anginak mégis a sikert, mert a mostani szabály felfogásban elvileg számít, hogy ki megy előre, ki irányít, ki akar bokszolni. Mégis, az orosz a cibálásokból, illetve a meccs tördeléséből jól jött ki. Egy hajszállal szerintem miénk volt a meccs, mert mi nem kezdtünk dulakodást, fogást, Angi csak bokszolni akart, s ezt is tette. Tetszetős meccs volt, nagy hangulatban. Reálisan nézve a vb-n vártam egy meccset amit nyer. Most is megtette, az Eb-n. Azt gondolom, hogy egy évnyi bunyó után egy vb 5., majd egy Eb 5. hely nem rossz teljesítmény. Pontszerző a szövetség számára. Vagyis szép eredmény érem nélkül is. Megjegyzem másik ágon versenyben lennénk még, ez az orosz akár meg is nyeheti a Eb-t.

Mindenesetre Anginak gratulálunk a szerepléshez, hiszen magabiztosan győzött az előző körben, majd egy komoly orosz bunyóst szoított meg, sőt, a siker is akár az övé lehetett volna kis szerensével – vagy ha a pontozók máshogy látják. Az viszont örömteli, milyen szépen fejlődik Angéla.

Lesz ebből még rangos versenyen érem – akár nagyon fényes is!

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu
hirdetés