Eb-ezüstöt nyert Bernáth

Bernáth Attila (balra) nemzetközi szinten is bizonyította tehetségét, rátermettségét
Bernáth Attila (balra) nemzetközi szinten is bizonyította tehetségét, rátermettségét - © Fotó: AIBA
Debrecen – A DVSC ifjú titánjai nem vallottak szégyent a törökországi kontinensviadalon.

A kontinens második legjobb ifjúsági korú 49 kilós bunyósa lett Bernáth Attila. A DVSC ökölvívója az Antalyában zajló Európa-bajnokság során előbb egy örmény srácot simán, majd egy orosz riválist szoros meccsen győzött le, így jutott a fináléba, ahol egy képzett grúz ellen bizonyíthatott. A hajdúsági tehetség nagyot harcolt, többnyire ő ment előre, viszont Sakhil Alakhverdo okosan bokszolva 5:0-s győzelmet aratott – adta hírül a dvscboxing.hu. Bár a döntő nem az elképzelések szerint alakult, az ezüstérem is nagyon szépen csillog Bernáth Attila nyakában. Attila klubtársa, Bernáth László (52 kg) nem jutott a legjobb nyolc közé, miután vereséget szenvedett egy hazai bokszolótól.

Szép menetelés volt

A DVSC edzője, Salánki László itthonról követte figyelemmel a versenyzői mérkőzéseit.

– Bernáth Attila összességében többet ért el, mint amit reméltem. Maximum érem­esélyben bíztam, de a döntő hatalmas bravúr a részéről. De haladjunk sorjában! Az örmény rivális elleni ­meccse nagyon simán megvolt. Ezt követte az orosz bunyós elleni mérkőzés, ahol az ellenfél egy magasan képzett ökölvívó volt, akivel technikás, nagy taktikai csatát vívott Attila. Ebből a küzdelemből végül ő jött ki jobban, s szerencsére ezt nem csak én, hanem a pontozók is így látták. Elfogultság nélkül állítom, a döntőben Attila két, de lehet, hogy mindhárom menetet megnyerte. Nem mondom, hogy elvették tőle az Eb-aranyat, de fogalmazzunk úgy, Bernáth is nyerhetett volna. Egyébként nincs pihenő, november 8-án Attila már Prágában egy nemzetközi viadalon bokszol, ami a 2018-as ifjúsági olimpiára való felkészülés jegyében zajlik – fogalmazott a tréner, majd a másik versenyzőjét is kielemezte.

Későn eszmélt

– Bernáth Laci ezen az Eb-n rögtön összekerült a hazaiak versenyzőjével, aki végül dobogóra állhatott. Azt láttam, hogy a második menetben jött rá Laci, mit is kéne bunyóznia, s onnantól szépen megvalósította azt. Ő maga is elismerte, hogy ha hamarabb eszmél, akár ki is verhette volna a törököt hazai környezetben. Összességében Laci is jól teljesített. Benne is van lehetőség, főleg akkor, ha azt a munkát végzi és azzal a jó hozzáállással, amit pár hónapja tapasztalok nála. Laci is hamarosan utazik, csak ő más helyszínen fog a válogatott rendelkezésére állni – nyilatkozta Salánki László.

HBN