Dzsúdósok veszik birtokba a Főnixet

Debrecen – Impozáns helyszínen, a Főnix Csarnokban kerül megrendezésre a diák A-B (fiú, lány) Magyar Kupa, amelyre a teljes magyar élmezőny mellett belorusz, litván, román, moldáv, szlovák és ukrán egyesületek jelezték részvételüket.

Az EMD Endoscope Technology támogatásával megrendezett viadal egyben emlékverseny is, tisztelgés a debreceni és a magyar dzsúdó legendás alakja, Fekete Zsolt előtt.

Hosszú évek teltek el azóta, mióta a debreceni dzsúdósport rangos versenyek megrendezésével öregbítette városunkban a sportág hírnevét. A legendás Debrecen Nagydíjakat hosszú szünet követte, ám a versenyrendezést tekintve a cívisvárosiak újra a tettek mezejére léptek. Az erős támogatói háttérnek köszönhetően tavaly már országos megmérettetést, diák A-B Magyar Kupát rendezhetett városunk, melynek lebonyolítási jogát idén is Debrecen nyerte el.

A korosztályos debreceni cselgáncs képviselői a tavalyi kitűnő eredmények után az április 8-ai, Főnix Csarnokban megrendezésre kerülő viadalon is ki szeretnének tenni magukért. Akit érdekel a tatamik világa, azt szeretettel várják a rendezők. A belépés ingyenes.

– Balogh Zoltán –