röpi-eb

2019.08.23. 22:00

Magabiztos győzelemmel kezdett a magyar röplabda-válogatott

A magyar női röplabda-válogatott magabiztos játékkal 3-0-ra legyőzte Észtországot a budapesti társrendezésű Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, a Papp László Budapest Sportarénában pénteken.

Budapest, 2019. augusztus 23. A magyar csapat tagjai a nõi röplabda Európa-bajnokság elsõ fordulójában, a C csoportban játszott Magyarország - Észtország mérkõzés elõtt a Papp László Budapest Sportarénában 2019. augusztus 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A csapatok látványos, lekapcsolt világítás mellett reflektorok kísérte bevonulása előtt Tarlós István, Budapest főpolgármestere, az esemény fővédnöke nyitotta meg hivatalosan a kontinenstorna helyi csoportjának küzdelmeit.

Jan De Brandt, a magyarok szövetségi kapitánya a találkozó előtt az MTI kérdésére azt mondta, a csütörtök esti és a péntek délelőtti edzésen már minden játékosa nagyon vigyázott magára, és nagyon készült az összecsapásra. Az esélyekkel kapcsolatban megjegyezte, a hazai pálya teher és plusz löket is lehet, és reményét fejezte ki, több adrenalin szabadul majd fel a játékosokban, mint amennyire izgulni fognak.

Megünnepelték a megérdemelt győzelmet
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az első szett elején az észtek bátor nyitásai megzavarták a magyar csapatot, de a hazaiak, amint stabilizálták nyitásfogadásukat, magabiztos előnyt építettek ki. A német Schwerinben légióskodó Szakmáry Gréta támadásainak, valamint a házigazda nyitásainak nem találták az ellenszerét az Eb-újonc észtek, akik simán elveszítették az első felvonást.

A második játszmában is a remekül nyitó magyarok akarata érvényesült: az észteknek többször gondot okozott a hazai szervák hatástalanítása. A feladó Tálas Zsuzsanna jól szervezte csapata támadásait, Szakmáry és Németh Anett pedig továbbra is ponterősen játszott. A szettet az Eb után visszavonuló Sándor Renáta pontjai foglalták keretbe.

A harmadik etap is az előző kettőben látottak szerint alakult: a magyarok jobban nyitottak és blokkoltak, hatékonyabban támadtak riválisuknál. Tálas ekkor már a centereket is többet foglalkoztatta, a hazaiak győztes bemutatkozását pedig semmi nem veszélyeztette.

A mérkőzés egyoldalúságát jól jellemzi, hogy az észtek közül senki nem tudott ötnél több pontot szerezni.

A magyar válogatott szombaton 20.30-tól Románia ellen lép pályára, majd sorrendben Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiával találkozik a C csoportban, amelynek első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!