DVTK Jegesmedvék: Nagy anyag

Ráadásban döntötték el a népkertiek a meccset
Ráadásban döntötték el a népkertiek a meccset - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Pénteken a poprádiakkal játszott a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata.

A találkozó első előnyét a látogatók kapták (Takác ment a büntetőpadra), de nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel. Kevéssel ezután megint a pirosak állhattak fel 5 a 4-ben a hazai harmadban – ezúttal Václav kapta a két percet –, csakhogy a szituációt nem tudták végigjátszani a miskolciak, ugyanis közben Galanisz is szabálytalan volt. A szlovákok kihasználták az alkalmat, Takác szerzett vezetést együttesének (1–0). A 9. perc végéhez közeledve már egalizált a DVTK: Magosi, Loiseau és Harrison vett részt az akcióban, s utóbbi betalált a szlovákok hálójába (1–1).

Mindkét csapat igyekezett a saját maga által elképzelt taktikát kivinni a jégre, amelynek alapja a kemény védekezés volt. Ebben azért persze lehetett lyukakat találni, például a poprádiak nagy ziccert hagytak ki, mikor a hosszú oldalon Takác magányosan érkezett, de Adorján le tudta olvasni, mit szeretne a poprádiak csatára. A lövések számában egyébként jobbak voltak a Jegesmedvék, de az első szünetig maradt a döntetlen.

Az utolsó percben

A második harmad is diósgyőri fórral kezdődött, Petran ment kényszerpihenőre, a pakktologatáson, és annak elvesztésén túl nem jutottak a Macik. Václav kínálta meg Adorjánt egy lökettel, de nagy bravúr nem kellett tőle, viszont utána nem sokkal szükség volt arra, hogy rátenyereljen a korongra. Somogyi és Bellus vívta a szócsatát, előbbi jogosan, utóbbi ugyanis nem volt túl sportszerű, jutalma 2 perc lett, ami persze, hogy eredménytelenül csorgott le. A 35. percben Loiseau vitte fel a játékszert, visszakészítette azt a lendületből érkező Magosi elé, aki Nechvátal kapujának jobb oldalába bombázott (1–2). Két perc 19 másodperc telt el, amikor Karalahti középről, Adorján mögé küldte a játékszert (2–2). A felvonás utolsó percében a házigazdák eladták a pakkot, Kulmala zavart és rácsapott, végignyargalt a pályán, és ugyan szorongatták, szépen értékesítette a helyzetet (2–3).

Visszajövő hazaiak

Az újabb szünetről visszatérve azonnal gólt értek el a Medvék, Kiss D. asszisztjából Pance szerezte a negyedik vendégtalálatot (2–4). Ezzel közel került az újabb sikerhez a DVTK, de azért még bőven volt hátra idő. Kiss D. ,,dolgozott meg” egy kiállításért, a társak meg azért, hogy ne legyen ebből gond. Petran volt túlságosan kemény, amiről gondolkodhatott a büntetőpadon, merthogy 10 perc fegyelmit is kapott.

A Macik előnye egy találatnyira csökkent az 52. percben, és elkezdett ,,élni” a Poprád, amit a közönség is támogatott. Pance ütőjében volt a végleges döntés, nem lett az, amit Svitana büntetett meg az 58. percben (4–4). Időt kértek a miskolciak, lecsorgott a még visszalévő 35 másodperc és készülhetett mindenki a ráadásra. Ebben rögtön az első percben megszületett a gól – népkerti –, Vas piszkálta be a szlovákok kapujába a Nechvátalról lecsorgó játékszert (4–5). Vasárnap 17.30-tól hazai meccset vívnak a miskolciak, a Besztercebánya ellen.

MI


Jégkorong: jegyzőkönyv

HK Poprad (szlovák) – DVTK Jegesmedvék 4-5 (1–1, 1–2, 2–1, 0–1) – hosszabbítás után

Poprád, 1324 néző. V.: Korba, Kalina – Kollár, Rojík (szlovákok).

HK Poprad: Nechvátal – Petran, Salija, Bondra, Mlynarovic (1), Svitana 1 (1) – Fabian, Tavoda, Abdul, Zagrapan (1), Takác 1 – Erving, Karalahti 1, Bellus 1, Paukovcek (2), Macík (1) – Cesánek, Kundrík, Heizer, Václav. Vezetőedző: Roman Stantien.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Crawford (1), Kiss D. (1), Pance 1, Vas 1, Kulmala 1 – Szirányi, Slovák, Harrison 1, Loiseau (2), Magosi 1 (1) – Gőz, Milam, Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Ritó, Hajós, Vojtkó. Vezetőedző: Glen Hanlon.

Kiállítások: 10 perc + 10 perc fegyelmi (Petran), ill. 4 perc.

Roman Stantien: – Nem játszottunk ma igazán jól, de a hajrában kétgólos hátrányból vissza tudtunk jönni.

Glen Hanlon: – Az utolsó 10 percben nem találtuk a ritmust és nem tudtuk a saját játékunkat játszani, mert a hazaiak három sora is nagy sebességgel támadta a kapunkat. A topcsatáraink jól játszottak, és örülünk a megszerzett két pontnak.