DVTK Jegesmedvék: Már az első harmadban eldőlt

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Már az első harmadban eldőlt
Miskolc – Könnyű győzelmet aratott péntek este a DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hokicsapata.

Mindössze 70 másodperc telt el, amikor a második sor képviseletében Magosi közelről betalált (1-0) és ezzel megadta az alaphangot. Ezután is a piros-fehérek rohamoztak, de Vas ütőjében maradt a második gól. Később Kulmala lopta a távolságot, majd egy csel után már Onodival találta magát szemben, lövése viszont levágódott a kapusról.

Három igen, egy nem

A 12. percben Tóth A. ment el a bal oldalon, de nem tudta középre játszani a Vashoz, kárpótlásul pár másodperccel később Magosi ütközött a vendégek portásával, a lecsorgó korongot pedig Miskolczi, a nevető harmadik, pár lépésről a hálóba helyezte (2-0). A 17. percben Leppanan pazar átadását Pavuk passzolta a bal alsó sarokba (3-0), a később született negyediket viszont a a portás zavarása miatt a bírák (némi tanácskozás és a csíkiek tiltakozása közepette) nem adták meg.

A második harmadban sokáig felbillent a pálya, a romániai gárda – dr. Lukács György egykori játékos, majd csapatorvos találó megjegyzése szerint – nyomozta, hogy merre jár a korong. Nyugalmasan zajlottak az események, a miskolciak arra vártak, hogy lecsapjanak a ellenfelük hibáira, míg a Csíkszereda öt a három ellen sem tudott a ketrecbe találni. A várt zuhatag elmaradt, így a publikum időnként elcsendesedett. A 36. percben azonban Kulmala gondoskodott arról, hogy rázendítsenek a dobosok: egyedül kiugrott, egy csel után pedig a keresztvas alá emelt (4-0).

Túlcselezte magát

Az utolsó húsz perc Albert T. kisbüntetésével kezdődött, de a vendégek a legcsekélyebb ,,gólszagig” sem jutottak el. Egyéni villongásokkal tűntek ki a játékosok: Tóth A. például addig kapaszkodott a jobb szélen, amíg elfektette emberét, centerezését Ritó laposan paskolta rá, balszerencséjére éppen oda, ahol Onodi tanyázott. A 48. percben Galanisz olyan lehetőséget hibázott, amit máskor halálos biztonsággal értékesít, ezúttal az lett a veszte, hogy túlcselezte magát és már olyan közel került a hálóőrhöz, hogy esélye sem maradt a gólszerzésre. Az 50. percben láttuk a szépítő találatot, ekkor Sándor Z. 6 méterről, egészséges tenyerest engedett el, a játékszer pedig a felső vasról vágódott a kapuba (4-1). A túloldalon Galanisz második szólóját is elhibázta (számára ez ilyen este volt), ráadásul nem sokkal utána akadályozásért még kapott két perces büntetést. A papírformát igazolták a borsodiak, akik csak annyit adtak ki magukból, amennyi a biztos sikerhez kellett.

A Macik vasárnap 17 óra 30 perctől a Fehérvári Titánok vendégeként lépnek pályára.

– Kolodzey Tamás –Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda 4-1 (3-0, 1-0, 0-1)

Miskolc, 810 néző. V.: Gangel, Juhász G. (Kormos D., Sipos).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Rantanen, Tóth A. (1), Vas (1), Kulmala 1 – Leppanen (1), Rusk, Galanisz (1), Miskolczi 1 (1), Magosi 1 (1) – Vojtkó (1), Gőz (1), Karda, Pavuk 1, Ritó – Bernáth, Szopos, Köllő, Albert, Tóth G. – Kiss B. (cserekapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

SC Csíkszereda: Onodi – Papp Sz., Belov, Antal Zs., Taratukhin, Valchar –Salló, Brnák, Fodor, Fabus, Rokaly Sz. – Gecse, Farkas T., Rokaly N., Rusnák, Molnár, János I. – Györfy, Sándor Z. 1, Antal N. (1), Egyed (1) – Ruczuj (cserekapus). Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Mikael Tisell: Nagyon jól kezdtünk, élesek voltunk a jégen. Negyven percig esélyt sem adtunk ellenfelünknek és éltünk a lehetőségeinkkel. A harmadik harmadban az volt a baj, hogy teret adtunk a Csíkszeredának, vendégünk pedig ezt kihasználta.

Leo Gudas: Az első harmadban veszítettük el a találkozót. Az elején nagyon jók voltak a Macik, mi pedig sok hibát követtünk el. Miután a DVTK ezekből tőkét kovácsolt, gyakorlatilag eldőlt a találkozó sorsa.